Vinperlen Dansk Mousserende Hvidvin Region Sjælland 2018
DKK 185,00
Inkl. moms
Saften fra de hvide druer (Bjanca) er presset fra de hele klaser. Efter gæringen tilsættes sukker og champagnegær, hvorefter vinen tappes på flaske og kapsles. Gæringen fortsætter i flaskerne, og herved skabes de liflige bobler. Flaskerne opbevares nu lunt, til der er 7 atmosfære i flasken ved en temperatur på 20 grader. Derefter lagres vinen køligt.
Efter et års tid sættes flaskerne i stativer med halsen nedad. De drejes en kvart omgang to gange dagligt i tre-fire uger, indtil alt bundfald er havnet på kapslens bund.
Flaskehalsen fryses ned til ca. -40 grader. Herefter kan flasken rejses op, kapslen tages af, og proppen skydes ud sammen med bundfaldet. Til sidst proppes flaskerne på ny. Dette kaldes champagnemetoden. en halvtør/let sødlig boblevin. 75 cl. 11.5 % vol.
Status:
Udsolgt. Kommer snart igen.