Spiritus
Hos økovin.dk er vi stolte af at kunne præsentere et af Danmarks største og flotteste udvalg af økologisk spiritus. Vores imponerende kartotek repræsenterer et alsidigt spektrum af økologisk spiritus fra alverdens hjørner. Gå på eventyr i vores vidunderlige univers af økologisk spiritus hvor du finder spiritus til enhver anledning og festlighed.
Vores samling tæller både de velkendte spiritusvarianter i økologisk figur, samt spændende projekter fra mindre bryggerier. Sæt bæredygtighed på bordet til påske- og julefrokosten eller overrask værten eller værtinden med en økologisk flaske af fineste karakter. Hvad end behovet måtte være, har vi helt sikkert flasken der formår at imponere – altid økologisk, naturligvis. Se hele vores spændende udvalg af økologisk spiritus herunder, og tøv aldrig med at kontakte os på telefon: 20780318 eller ved at udfylde vores kontaktformular hvis du har behov for råd og vejledning til at udvælge den ideelle flaske økologisk spiritus til netop dit behov. Husk også at gå op opdagelse i vores udvalg af bobler til festen.

Absinth blev forbudt i Frankrig i 1915. Man mente, at mange af den tids kunstnere som Van Gogh, Toulouse-Lautrec og flere andre, var blevet sindssyge af at indtage for meget absinth på datidens cafeer. Forbuddet blev udbredt til andre lande, men f.eks. ikke til Danmark. I nyere tid er absinth igen blevet lovlig at producere og drikke. Muligvis er det en af EUs velsignelser. Absinth har høj alkoholprocent og er tilsat anis og malurt samt flere andre urter. Smagen er lakridsagtig og med en mynteagtig bitterhed. Ved tilsætning af vand bliver drikken mælkehvid. 68 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Brandy fra det centrale Spanien nær Ciudad Real. Fremstillet af økologiske druer og lagret 10 år på ægte franske fade fra Limoges. Spansk cognac-type til en fordelagtig pris. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Brandy fra det centrale Spanien nær Ciudad Real. Fremstillet af økologiske druer og lagret 5 år på ægte franske fade fra Limoges. Spansk cognac-type til en fordelagtig pris. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Frugtig, harmonisk og lækker brændevin med tydelig smag af æble. Fremstillet af fuldmodne og håndplukkede økologiske æbler. Det kræver stor viden og erfaring med den helt rigtige temperatur ved destilleringen at få så mange smagsstoffer som muligt med over i brændevinen. 40 % vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Guldmedalje hos WSA Workd Spirtis Awards: "Denne Single malt whisky har ligget udelukkende på træfade af hvideg, hvoraf de fleste tidligere har været brugt til bourbon i USA. Den er et stærkt eksempel, på hvad et godt fad kan gøre for et godt destillat. Whiskyen er frugtig, let og sød. Den dufter som posen med grønne æbler, der væltede hen ad køkkenbordet. Og som vaniljekransene, din mormor bad dig gemme til jul, men som var væk inden 2. søndag i advent." Batch 117 er en af de første batches fra Nyborg Destilleri. Nummerede flasker. 75 cl. 46,8 % vol.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Baco fremmer kraft og fylde i drikken. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 6 år i egetønder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Artez anvender to forskellige druesorter til sine armagnac. Baco fremmer kraft og fylde i drikken, mens folle blanche mere fremmer det runde og bløde. Det er således også årsagen til, at de holder druerne adskilt og fremstiller to slags armagnac med hver deres drue. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 4 år i egetænder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Artez anvender to forskellige druesorter til sine armagnac. Baco fremmer kraft og fylde i drikken, mens folle blanche mere fremmer det runde og bløde. Det er således også årsagen til, at de holder druerne adskilt og fremstiller to slags armagnac med hver deres drue. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 4 år i egetænder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Gylden grappa fremstillet af Roveros eget barbara-kvas. 24 måneder i barrique.Tørrede frugter og honning i blanding med vanille og egetræ.50 cl. 41 % vol.
Se mere
Lys grappa fremstillet af Erbalunas nebbiolo-kvas. Erbaluna producerer barolo (se denne). Varm og krydret med lang eftersmag.50 cl. 41 % vol.
Se mere
Som noget helt specielt er denne grappa lagret 25 måneder i nye tønder fremstillet af morbær-træ. Gylden grappa fremstillet af økologisk kvas fra Alois Lageder i Alto Adige. Krydret og frugtig duft, lang og kompleks smag med kandis og sherry i finish. 50 cl. 41 % vol.
Se mere
Gylden grappa fremstillet af biodynamisk merlot-kvas fra Alois Lageder i Alto Adige. Lagret 26 måneder i brugte sherry oloroso tønder. Let røgede og maltede noter blandes med sødlige aromaer af tørrede blommer og vanilje. 50 cl. 41 % vol.
Se mere
Lys grappa fremstillet af Mario Torellis moscato-kvas. Torelli producerer moscato d’Asti (se denne). Frugtbetonet og blid med herligt aromaspil.50 cl. 41 % vol.
Se mere
Den græske “nationaldrik” med lækker duft og smag af anis. Produceret af den græske vinbonde Evanelos Tsantali. 50 cl. 38% vol
Se mere
Mandalaeres top-produkt. En årgangs-armagnac fra 2000. Altså en "single cask", som skotterne ville benævne den. En helt unik armagnac, kun få flasker tappet. Mindelser om svesker, kaffe, nødder. Biodynamisk, høj alkoholprocent. 48 % vol. 50 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Fra topområdet Bas Armagnac kommer denne skønne fadlagrede drik med mindelser om nødder og søde frugter. Biodynamisk. 42 % vol. 70 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Fantastisk armagnac fra topområdet Bas-Armagnac med mindelser om kaffe, blommer og vanille. Lagret hele 10 år på egefade. Høj alkoholprocent. Biodynamisk. 48 % vol. 70 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Blød og meget fyldig maltwhisky. Brugen af jomfruelige friske amerikanske egefade bidrager med en meget rig karakter, robusthed og farve. Den første økologiske single malt whisky i verden - fra Speysides mindste destilleri. Alder: 8 år. 75 cl. 46 % vol. incl gaveæske
Se mere
Her kommer så en økologisk fernet. 26 forskellige urter er anvendt til denne italienske bitter-specialitet. Dertil kommer den fineste økologiske safran fra Grækenland, der fuldender denne drik med sin eksklusive karakter. Vegansk. 38% vol. 50 cl.
Se mere
En specialfremstillet gin med hele 24 økologiske smagstilsætninger fra Middelhavsområdet. En økologisk Gin Mare. Der er bl.a. anvendt rødder fra angelika og baldrian – og urter som rosmarin, kamille og mynte. Der er benyttet blomster fra f.eks. rose og lavendel samt frugter som mandarin og citron. Samt selvfølgelig enebær.40 % vol. 70 cl. Vegansk.
Se mere
Biostilla organic premium gin. Stilren smag af ægte enebær gør denne gin til en klassisk nydelse. Flot flaske. Vegansk. 37,5% vol. 70 cl
Se mere
Ren og meget blød og behagelig vodka produceret på 100 % økologisk hvede. Producenten Distilleria Alfons Walcher i de italienske Alper producerer spiritus af allerhøjeste kvalitet til absolut fornuftige priser. Vegansk. Elegant flaske. 40% vol. 70 cl.
Se mere
Denne frugtbrændevin fortryller næse og mund med sin lækre og intensive smag af solmodne blodappelsiner fra Sicilien og sine sødlige aromaer med let bitre noter og den behagelige syrlighed. En stor smagsoplevelse. Vegansk. Kan serveres rent ved ca. 8 gr. C. eller f.eks. i en Middelhavstonic. 40% vol. 50 cl.
Se mere
Italiensk “cognac” lagret 10 år på egetræstønder. Smagen minder om rosiner og middelhavsfrugter og i eftersmagen måske lidt akaciehonning. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
Ægte tequila fremstillet af 100 % agave og lagret minimum 3 år på egetræsfade. Perfect for the tequila connoisseur. 70 cl. 40 % vol.
Se mere
Original cachaca fremstillet af sukkerrør på et lille destilleri ved Rio Iguacu i Brasilien. Importeret til og kommet på flaske i Svejts. 70 cl. 40 % vol.
Se mere
Skøn duft og smag af fuldmodne æbler, vanille og lidt lakrids. Calvados fremstilles i Normandiet på basis af cider. Lagret på egetræstønder, og denne VS består af en udvalgt blanding fra forskellige tønder med 2-3 år på bagen. Går fint sammen med desserter og oste - eller bare for sig selv. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Her er aromatiske urter og tørrede frugter med lang eftersmag. Extra old består af en udvalgt blanding af calvados, der har lagret i egetræstønder fra 6 til 10 år. Farven er orangeagtig og duften er med vanilje og tarte tatin. Smagen er udsøgt med mandler og nødder og noter af chokolade og cigarkasse. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Vielle Reserve består af en udvalgt blanding af calvados, der har lagret i egetræstønder mellem 4 og 7 år. Farven er ravgylden og smagen nærmer sig lidt det cognac-agtige med noter af hasselnød og kandiserede frugter. Prøv den evt. til frugtdessert. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Destilleret 2003 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 15 år gammel calva. 70 cl. 41 % vol. Lakforsejling og eitket lettere skadet under transport – derfor nedsat pris.
Se mere
Destilleret 2005 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 13 år gammel calva. 70 cl. 41 % vol.
Se mere
Destilleret 2007 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 11 år gammel calva. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
En behagelig bitter efter en gammel opskrift, bl.a. med smag af lakrids.70 cl. 35% vol
Se mere
Specielt fremstillet til den exclusive bar CLOUDS, der ligger på 35.etage i Zürichs højeste bygning. Friske noter af orange, mandariner og lidt enebær. Dertil krydderurter som timian, salvie og kardemomme. Fascinerende som de forskellige smagsemner harmonerer med hinanden. 42 % vol. 70 cl. Specialflaske.
Se mere
8. udgave af den populære Clouds Gin er samtidig seriens 10-års jubilæumsgin. Det var altså i 2011, at Andreas Kloke blev barmanager i restauranten Clouds i Zürich, og indledte et samarbejde med Lorenz Humbel Spezialitätenbrennerie. Denne 8. udgave er med enebær, basilikum, vanille, hibiscus, violblomst, blodappelsin, æblebrændevin mm. Her er asiatiske dufte, en buket af aromatiske krydderurter, en smule viol, æble og meget mere. 48 % vol. 70 cl. Kun 3.338 nummererede flasker. Speicialflaske i flot design, denne gang med røde farver.
Se mere
6. udgave af Clouds Gin er endnu engang en specialitet. Lorenz Humbel har sammen med barchefen på Clouds udviklet deres helt egen version af Sloe Gin – uden tilsætning af sukker. Her er selvfølgelig anvendt enebær, men også slåenbær samt Humbels egen blommebrændevin. Resultatet er tør og kompleks med en tydelig smag af enebær, men også chokolade, mandler samt en let sødme fra slåen og blommer. Den multi-facetterede aroma suppleres af en kombination af rooibos, kakao og chili. Alle komponenter er forgæret og destilleret separat! Kun 3.336 nummererede flasker. Clouds er restauranten på 35. etage på toppen af Zürichs højeste bygning. 48% vol. 70 cl. Specialflaske i flot design og med farve af modne slåenbær.
Se mere
5. udgave af Clouds Gin er atter en nyskabelse indenfor gin med 5 gange kirsebær: kirsebærblomster, kirsebærblade, kirsebærtræ, kirsebærkvas samt Humbels egen kirsch. Clouds er restauranten på 35. etage på toppen af Zürichs højeste bygning. Lorenz Humbel har sammen med folkene på Clouds udviklet denne specialitet. Kun 3.335 nummererede flasker. Fremstillet med enebær, gulerod, lavendel, ingefær, kanel mv. 48% vol. 70 cl. Specialflaske i flot kobberbrun farve.
Se mere
7. udgave af Clouds Gin med sine mangfoldige nuancer i glasset tager os med på en olfaktorisk rejse: enebær og subtile noter af stikkelsbær og muskatdruer mødes med højmodne hyldebær og lavendel. Smagen begynder med muskatdrue, estragon og lime og afløses af en meget lang urteagtig og frisk finish. Kun 3.337 nummererede flasker. Clouds er restauranten på 35. etage på toppen af Zürichs højeste bygning. 48% vol. 70 cl. Specialflaske i flot design hvid med lysgrøn tekst.
Se mere
Folkene bag succesen med Clouds Gin har udviklet denne specialitet, hvor økologiske passionsfrugter fra Thailand macererer sammen med Humbels enebærdestillat. Det er der kommet et vildt spændende mix ud af, hvor de frugtige-sød-syrlige aromaer fra passionsfrugterne spiller sammen med de kraftigt smagende enebær i et både med- og modspil. En helt særlig specialitet er, at frugtkødet fra passionsfrugterne stadig er i flaskerne, der således bør omrystes før brug til en cloudy passion. 50 cl. 40% vol. Nummererede flasker.
Se mere
15 år gammel cognac. Destilleriets top produkt med rancio osv.I sagens natur en sjældenhed, da der kun kan produceres ganske få flasker fra de længst lagrede barriques. Lagret 15 år på egetræsfade. 40% vol. 70 cl.
Se mere
3 år gammel cognac VS fra Brard Blanchard, der er en af de allerbedste blandt områdets små familielandbrug med vin og tilhørende destilleri. 70 cl. 40 % vol
Se mere
Et mægtigt, ikke-aggressivt og elegant udtryk som er karakteristisk for de bedste produktioner fra områdets destillerier. Ejendommen har været drevet økologisk siden 1972. Lagret 10 år på egetræsfade. 40% vol. 75 cl.
Se mere
”Single cask” cognac fra 1986. Helt unikt produkt, destilleret og lagret i 31 år i den samme tønde, derefter kommet på flaske i 2017, ingen blanding. Kun meget få flasker. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
En rund og fyldig dansk gin med elegante krydrede noter båret af blå kornblomst og noterne fra friske citroner. Cornflower Dry Gin er destilleret med lige dele kærlighed og omhu og med 12 udvalgte økologiske botanicals. Den har en enorm afrundet fylde og er med afbalancerede og afrundede noter. Den er simpelthen i en liga for sig selv, og er allerede at finde på flere af de fineste restauranter i Danmark. 40,4 % vol. 50 cl. Produceret i små batch med nummererede flasker. Mandala Organic importerer økologiske krydderier fra hele verden til Danmark. På et tidspunkt fik gin-elskeren Kim Dahl fra Mandala ideen til at anvende nogle af disse krydderier i en særlig dansk produceret gin med økologiske krydderier fra Kims eget firma. Således opstod samarbejdet mellem Kim og Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.
Se mere
For få år siden etablerede familien eget distillery hjemme på gården i Wales. Denne botaniske gin er med noter af enebær, mælkebøtte, roser, pepermynte og andre florale og krydrede toner. 70 cl. 42 % vol.
Se mere
For få år siden etablerede familien eget distillery hjemme på gården i Wales. Seaweed gin er bl.a. destilleret på tang fra den keltiske kyst, hvorfor den egner sig fortrinligt til “alt godt fra havet”. Smagen er sprød og frisk, og den er også velegnet til cocktails. 70 cl. 42% vol.
Se mere
Denne lækre sloe gin er fremstillet er perfekt modnede slåen-bær plukket på deres økologiske gård hjemme I Wales. Destilleret med kanel, muskatnød og nelliker. Det går nærmest i jul med disse krydderier, mens den rige søde smag minder både om kræger og slåen og efterlader en frugtig finish. Ufiltreret. 70 cl. 25% vol.
Se mere
.Økologiske kartofler er brændstoffet til denne flotte og behagelige vodka. Duften er med ganske stor kraft, og smagen er lækker og harmonisk med lette noter af kartoffel og en langvarig eftersmag med en anelse sødme. En ægte vodka fremstillet af kartoffel, sådan som man foretrækker det i dele af Østeuropa og Rusland. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Dansk gin fremstillet specielt til rock-orkesteret Electric Guitars. Orkestret starter altid med en gin tonic, og har nu sammen med Kim fra Mandala fået deres helt egen gin efter orkestrets helt egne ønsker. Ingredienslisten er opbygget som en tourplan, og hver ingrediens er nøje udvalgt af Mandala Organic, tilsmagt af bandet selv. Intet er tilfældigt, f.eks. er alkoholprocenten det samme tal, som den frekvens, som man indspiller guitar ved, når man er i studiet. Alle etiketter er signeret i hånden, med bandets autografer. Dette gør hver eneste flaske unik, og ikke mindst personlig. Logoet er selvfølgelig bandets eget, som de også bruger på deres plader, plakater etc. 44,1 % vol. 50 cl. Ordinær udgave uden guitarstreng og plekter.
Se mere
Lys rom fra Bio Spirits i Holland fremstillet af økologisk sukkerrør og melasse fra Caribien. En typisk hvid rom, også velegnet til cocktails. 70 cl. 38 % vol.
Se mere
Svensk håndværk, når det er bedst. Fire fantastiske specialiteter fra Nils Oscar Säteri og Mälteri. Maltvodka, Aquavit, Kummin (kommen) og Ingefära (ingefær). 4 x 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Original gin, fremstillet i Frankrig, destilleret med økologiske enebær, intet andet. 70 cl. 37,5 % vol.
Se mere
Specialgin fremstillet med 24 forskellige middelhavsurter og lagret 14 måneder i brugte px-sherry-fade. PX er den helt søde sherry. Limited edition for the finest palates. Kan serveres rent ved 14 gr. C. 50 cl 40 % vol.
Se mere
Fremstillet af druekvas fra lokale øko-bønder i Alto Adige/ Sydtyrol 40 % vol. 50 cl
Se mere
Lækker grappa fremstillet på kvas af pinot noir-druen. 50 cl., 40 % vol. Vegansk.
Se mere
Fremstillet af melasse fra de økologiske sukkerrørsmarker hos CAI Balino på Cuba 300 km vest for Havanna. Destilleret i Svejts. En fin og ren rom med en let sødme. Velegnet til cocktails.70 cl. 40 % vol.
Se mere
I næsen mærker man rige toner af svesker, honning og krydderurter. Smagen er dyb og tæt, fyldig og silkeblød, med en helt utrolig længde, koncentrerede aromaer af gammel eg og syltede frugter. En helt exceptionel cognac. Denne gamle cognac er destilleret i 1979, derefter lagret på meget gamle egetræstønder og til sidst kommet på flaske. I Skotland ville man kalde den single cask. 40 % vol. 50 cl.
Se mere
Skøn æbleduft og –smag, fremstillet af den æblesort, der på dansk hedder Gråsten.35 cl. 40 % vol.
Se mere
Fremstillet af kirsebær, tildeltes 2005 prisen ”Bester Kirschbrand der Schweiz”. Og 2009 "Best of Bio Spirits".35 cl. 40 % vol.
Se mere
Frugtbrændevin er gammel svejtsisk tradition, og Lorenz Humbels ambition er at bringe mest muligt af frugtens specielle aroma over i brændevinen. Hans brændevine er små nicheprodukter på et højt niveau, hvorfor han da også har høstet et hav af priser både i Svejts og i andre lande. Desuden har han en mindre import fra bl.a. Brasilien.Som havde man en kurv med nyplukkede (sveske)blommer i hånden !35 cl. 40 % vol
Se mere
Frugtbrændevin er gammel svejtsisk tradition, og Lorenz Humbels ambition er at bringe mest muligt af frugtens specielle aroma over i brændevinen. Hans brændevine er små nicheprodukter på et højt niveau, hvorfor han da også har høstet et hav af priser både i Svejts og i andre lande. Desuden har han en mindre import fra bl.a. Brasilien.Ren og klar, ædel drik fremstillet af pærer.35 cl. 40 % vol.
Se mere
En klassisk næse af enebær, citrus og koriander. En lille sødme på tungen med lime og citrusblomster, og med eftersmag af frisk græs. Dansk gin fremstillet på 16 forskellige økologiske botanicals, bl.a. vacuum destillerede økologiske appelsiner, hvilket tilfører en usædvanlig frisk smag og duft. Kildedal Gin er høj kvalitet til prisen. Hånddestilleret på Aabjerggaard i mikrosmå batches på max 56 liter. Sølv ved IWSC. 42 % vol. 50 cl. om CphOriGin: 2 venner – en madgourmet og en kemisk ingeniør – gik sammen i 2018 for at skabe premium gin, økologisk og uden kompromisser. Et lille effektivt destilleri, en legeplads for nysgerrighed og eksperimenteren, hvor der arbejdes med pipetter og andet udstyr for at udvikle unikke smage.
Se mere
Så kom den, en gin uden alkohol! Dejlig smag. Fantastisk til GT. Naturligt udtræk af urter, destillat af gin, vand mm. Eminent , hvis du vil præsentere alkoholfrie cocktails. Under 0,5 % vol. og må derfor kaldes alkoholfri. Mange juicer, marmelader mv. kan også have været udsat for lidt gæring og således godt indeholde en anelse alkohol. vegansk. 50 cl.
Se mere
En hånddestilleret, dansk produceret gin af højeste kvalitet. Alle ingredienser er økologiske. En af dem er spæde forårslindeblade, indsamlet i egen økologiske skov hos Økovin i Vestjylland. Lindetræet og dets hjerteformede blade er forbundet med Freja, kærlighedens og frugtbarhedens gudinde, og den kærlighed tror vi på at du kan smage i hver dråbe af denne gin. I samarbejde med ginkunstnerne i CphOriGin har vi udviklet denne velsmagende gin med noter af citrus, røde bær, rosmarin og en anelse lakrids. Kun fremstillet i 399 eksemplarer. 42% vol. 50 cl.
Se mere
En 17 år gammel Islay Scotch (øko!) er en af ingredienserne, og sammen med svejtsisk byg- og fransk hvede-whisky giver det vores Blend ekstra smag og længde. I næsen mærker man sædekorn, tørrede frugter, tobak og vanilje. Smagen er fuld og rund med aromatisk struktur i mange lag. 50 cl. 40% vol.
Se mere
En 17 år gammel Islay Scotch (øko!) er en af ingredienserne, og sammen med svejtsisk byg- og fransk hvede-whisky giver det vores Blend ekstra smag og længde. I næsen mærker man sædekorn, tørrede frugter, tobak og vanilje. Smagen er fuld og rund med aromatisk struktur i mange lag. 50 cl. 40% vol.
Se mere
Marc de Banyuls, blanc. Italien har grappa, franskmændene har marc.Processen er den samme. Denne hvide marc er fremstillet på kvaset fra Grenache blanc, grenache gris og muscat petit grain. 50 cl. 48 % vol
Se mere
Marc de Banyuls, rouge. Italien har grappa, franskmændene har marc.Processen er den samme. Denne røde marc er fremstillet på kvaset fra Grenache, grenache gris og carignan. 50 cl. 48 % vol
Se mere
Doften är ren med klara toner av enbär och citrus en svag doft av vanilj byggs upp av en kryddig lakritsarom. Den kraftiga alkoholen balanseras av en doft av örter och koriander. Smaken är kraftfull men samtidigt väldigt len. Lakritstonerna balanserar upp syran och sötman från ekfaten ser till att tyngdpunkten hålls mitt på tungan. På grund av att Ginen varken är kol- eller kylfiltrerad så finns gott om doft- och smakämnen samt oljor och texturbärare för att skapa en härlig munkänsla med lång eftersmak utan skarpa kanter och bittra toner. Gin som det skall vara. 57,1 % vol. 50 cl i åben trækasse (se foto)
Se mere
Skøn brun rom med dejlig let sødme, lagret 3 år i egetræstønder, fremstillet af Bio Spirits i Holland af sukkerrør og melasse fra Caribien. 70 cl. 38 % vol.
Se mere
Denne traditionelle hollandske drik er faktisk forløberen for den gin, der senere udvikledes i England. Genever er fremstillet på korn og ved 3. destillering tilsat forskellige urter og krydderier, især enebær. Denne lagrede genever har en eksklusiv smag af urter, vanille m.v. og er lagret på tønder af egetræ. 70 cl. 35 % vol.
Se mere
Restaurant Noma satte for alvor orangemyrer på Menukortet, da kokkene under de Olympiske Lege 2012 i London serverede en ret med levende myrer. Den gode og karakteristiske smag var allerede kendt af mange insektforskere, der ofte serverer levende myrer på ekskursioner. Orangemyrerne høstes enkeltvis i Mols Bjergemed et lille sugeapparat, så myretuerne ikke beskadiges. Inden vi forlader myretuen, fodrer vi myretuen med lidt økologisk foder som kompensation for de myrer, vi har indsamlet. Efter indsamlingen bringer vi myrerne til restaurant Himmel og Hav, hvor de nedkøles i en fryser, inden de tælles og hældes på flasker med en triple destilleret økologisk vodka med en mild og rund smag. Efter nogle ugers lagring har myrerne afgivet smagsstofferne. Den fine, rene aromatiske Orangemyre vodka er nu klar til at nydes som en aperitif, til en ostemad eller som en erstatning af snapsen til sildebordet. 20 cl. 40 % vol.
Se mere
Her er anvendt økologisk vinterhvede tilsat en blanding af enebær, lakrids, kanel og kardemomme. Smagen er kompleks men også afbalanceret, og med noter af enebær, lemon og lavendel. Fremstillet i Holland. 70 cl. 40% vol.
Se mere
Resultatet er en luksuriøs gin med delikate aromaer og smag af citrus og enebær på en afrundende baggrund af vanilje, kardemomme og Calamus rod. Sichuan peber, anis og Guinea peber tilfører gin'en struktur og skarphed. Eftersmagen er lang og blød med et touch af lakrids og hø.Gin'en kan serveres med is og citron, tonic eller blot tilsættes lidt vand og drikkes alene. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Fremstillet af druekvas fra merlot og pinot noir fra lokale øko-bønder i Alto Adige/ Sydtyrol. Lagret 18 måneder i egetræstønder. Med nuancer af tørrede frugter og vanille. 40% vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Denne mørke høj-kvalitets rom er fremstillet af økologiske og fair trade certificerede sukkerrør fra Cuba, omhyggeligt destilleret og modnet i egetræstønder. Frugtig og krydret duft og smag med en anelse sødme. Rommen har stor fylde. Den er rund og karakterfuld med toner af karamel, vanilje, sherry og orange, og den har en lang og skøn eftersmag. A rum for sipping. Nyd den f.eks. med en isterning ved 16-19 gr. C. Også god i cocktails. 70 cl. 40 % vol. Vegansk
Se mere
Er fremstillet med baggrund i Det Nordiske Køkkenmanifest. Aronia-bærret er hjertet i denne gin. Det kølige danske klima giver nemlig en langsom vækst til bærret, og derved fremkommer en helt unik frisk og kompleks tone, som let kan genfindes i ginnens smag. Destilleringen foregår i ultrasmå batches under 100 liter. Ginnen udvindes ved kold destillering, hvilket er med til at bibeholde mere smag fra de botanicals der er tilsat. Smagsnoterne er altså fremtrædende i denne gin, hvilket gør den til et højkvalitets produkt. Meget flot flaske. 50 cl. 43 % vol.
Se mere
Summer Fruit ønsker at bringe dig I sommerhumør, selv på en kold vinterdag. Der er anvendt de fineste økologiske ingedienser, som rabarber, hindbær, bourbon vanille, mynte, enebær og flere andre. Ginnen udvindes ligesom den klassiske Origin CPH ved kold destillering, hvilket er med til at bibeholde mere smag fra de botanicals der er tilsat. Smagsnoterne er altså fremtrædende i denne gin, hvilket gør den til et højkvalitets produkt. Den fremstilles i ultrasmå batches under 100 liter. Denne gin er en limited edition (der findes kun 1.000 nummererede flasker). Meget flot flaske. 50 cl. 43 % vol.
Se mere
Lagret mindst 36 måneder i forskellige slags tønder og de sidste 6 måneder i tokaj tønder. Blid og kompleks, rig og enestående, lagringen i tokajtønder fremhæver de frugtige elementer. Urten er fremstillet i mikrobryggeriet Unser Bier i Basel, mens destillering og lagring er foretaget af Humbel Spezialitätenbrennerei, også i Svejts. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
Den velkendte drik fra Frankrig med tydelig smag af lakrids. Fremstillet efter en gammel opskrift med smagsgivere som anis, bynke m.fl. andre urter. Meget flot og utraditionel gaveflaske, hvor label går hele vejen rundt. 45 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
I næsen dejlig rom-duft af melasse og honning. I munden noter af nougat og lidt modne hindbær. Fair traded og økologisk melasse fra Paraguay destilleret og lagret i Svejts. . 70 cl. 40 % vol.
Se mere
Krystalklar italiensk likørklassiker med stjerneanis. Serveres f.eks. med et par kaffebønner i et glas, i en espresso, eller bare køligt i et glas. Også meget anvendelig i cocktails. 40% vol. 70 cl. Vegansk.
Se mere
Denna sjätte whisky i Spirit of Hvens “Seven Stars” serie är en singelmalt whisky med en härlig torr rökighet. Väl balanserad genom slutlagring på Chateau Margaux fat med exceptionellt hög andel Cabernet Sauvignon, sedvanligt kryddat med Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot. Receptet är utmanande med stor lakritsdoft, underbyggd av en påtaglig träsötma vilket ger en lång sprudlande eftersmak. 50 cl. 45 % vol.
Se mere
Alkaid är nummer 7 och den sista i Spirit of Hvens “Seven Stars” serie. Den binder ihop kvintessensen från de tidigare utgåvorna genom att innehålla delar av det som varit unikt i varje stjärna. Det finns toner av amerikansk och europeisk ek, aromer av eleganta viner såsom Margaux och Sherry samt en mjuk antydan av rök. Den är välbalanserad och den mest fullmogna whiskyn i serien. Den har en mjuk rökighet som vägs upp av lång lagring på lufttorkad ek med hård rostning och kolning. Smaken är elegant och mjuk även vid 45 %vol. Alkaid har en lätt oljig ton som landar mitt på tungan. Syran och tanninerna är väl balanserade och whiskyn upplevs mogen. Eken bidrar med delikata estrar och en modest stringent bitterhet följt av en härlig sötma från träsocker och ek-laktoner. Alkaid har lång eftersmak och stor munkänsla. Alkaid är certifierat ekologisk och buteljerad vid 45 % vol, utan tillsatser eller färgämne, ingen kol- eller kylfiltrering. Varje flaska är individuellt numrerad och vaxad för hand. 50 cl. 45 % vol.
Se mere
”Som sina föregångare Dubhe och Merak, är denna whisky Phecda rund och mjuk med en ungdomlig fräschör även om den visar lite mer mognad än de två tidigare. Under den något längre lagringstiden har fenoltonerna, framförallt de som karaktäriseras av läder och lakrits accentuerats, vilket ger en fyllig munkänsla. Mognaden har skett på Quercus Muehlenbergii från Missouri och Quercus Petraea från Allier. Den amerikanska eken bidrar med toffee och vanilj, och den franska ger lakrits och pepprighet. Denna whisky är buteljerad på Hven vid 45 vol%, utan kol- eller kylfiltrering, inga färgämnen eller tillsatser. Den är ekologiskt certifierad och naturlig, som det skall vara. Varje flaska är individuellt numrerad och kontrollerad innan den vaxats för hand”. 50 cl. 45 % vol.
Se mere
Nyanserad, något rökig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, nötter, kanel, honung och pomerans. Serveras rumtempererad. 50 cl. 45 % vol.
Se mere
Humbel Spezialitätenbrennerei i Svejts har startet en nye serie (The Organic World Selection, I) med udvalgte økologiske whiskys. Her kommer batch 1, en 18 år gammel grain whisky fra Loch Lomond Distillery. Der er en skøn duft af tørrede frugter, malt og let florale noter. Smagen er meget fyldig med en elegant balance mellem den diskrete sødme og de mere krydrede toner. Flaskerne er nummererede. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
”På de Caribiske øer Trinidad & Tobago finder man den pikante chili, Trinidad Moruga Scorpion og andre spændende chilisorter. Trinidad Moruga Scorpion blev med sine hæsblæsende 2,009,231 scoville i år 2012 kåret som verdens stærkeste chili. Scorpion-navnet henviser til chiliens spids, der efter sigende skulle stikke som brodden fra en skorpion. Vi har bragt den og andre sorter hjem til vores mildere klima på Bornholm, hvor de får lov at varme denne chilisnaps. ” 50cl. 40 % vol. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Overalt i landet på skrænter og i klitter, hvor andre bærgivende buske oftest må give op, kan vi sent på året høste det syrlige bær, Havtorn. Vi har valgt at kombinere det med agurk og dild, og til trods for at sidstnævnte oprindeligt stammer fra Centralasien, forbindes det i dag især med de nord- og østeuropæiske køkkener. Kombinationen er vores bud på en snaps til Ny Nordisk madlavning.” 50cl. 40 % vol. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Figentræet har kultiveret Mellemøstens tørre og solrige klima så langt tilbage, som nogen kan huske. Figenbladet er ofte brugt i klassisk malerkunst for at skjule nøgenhed, og figenen i sig selv har spillet en stor rolle i oldtidens myter og historier. Vores figensnaps har derimod ikke noget at skjule. Det er en fremstormende og modig smagsvariant, der viderefører frugtens fyldige og fugtige karakter.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Aztekerne og Mayaerne blandede det i deres kakaodrik for mange hundrede år siden i Mellemamerika. I dag blander vi vanilje i snaps på Bornholm. Vi har fået fingrene i nogle dejlige hele vaniljestænger, som vi flækker på langs og sænker ned i en skøn snaps. Efter nænsom filtrering, giver det en dejligt kompleks men drikkevenlig snaps.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi i Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resulterer det i en snaps, der både napper i ganen og giver en behagelig eftersmag.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Her i landet har vi længe gnasket på den sorte masse, der skabes fra en rod, som hovedsageligt trækkes ud af jorden ved Middelhavet, Mellemøsten og Asien. Det skal selvfølgelig også i snapsen. Vores lakridssnaps har bid, og indeholder en yderst dyb lakridssmag, der fylder længe i munden.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Vores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Hvert år udkommer Snaps Bornholm med en Limited Edition på 5000 flasker på vores fødselsdag den 14. oktober. I 2019 fortsætter vi traditionen med ‘Abrikos’. Vores abrikossnaps er gylden som efterårets blade og smager sødmefuldt med et strejf af syre. ‘Abrikos’ er en fremragende følgesvend til blandt andet hønsemaden, tapas og ost. Og som med alle vores snapse bliver vores ‘Abrikos’ kun bedre med årene.” 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Biodynamisk dyrkede urter er bl.a. ingredienser i denne small batch gin fra Bodensee. Forfriskende detaljerede smage af enebær, citronmelisse og orange efterfulgt af de mere krydrede smage af humleblomst og lavendel. Med megen kraft og textur, som det kun kan lade sig gøre i et lille destilleri. Fremstillet på mikrodestilleriet BAN i Nenzingen nær Boden Søen. 50 cl. 42% vol.
Se mere
Proudly distilled in Switzerland. Fremstillet med det klare vand fra bjergfloden Reuss, der deler Svejts i en østlig og vestlig del. Lagret 3 år i egetræstønder. Præcis og typisk duft af malt efterfulgt af frugtige og bløde noter af egetræ, som giver mindelser om helt varme brødskorper lige fra ovnen. Smagen er med en fløjlsblød krop, en let sødme, peber og urter samt en kompleks eftersmag. 70 cl. 40% vol
Se mere
Proudly distilled in Switzerland. Fremstillet med det klare vand fra bjergfloden Reuss, der deler Svejts i en østlig og vestlig del. Lagret i egetræstønder med en finish i brugte vinfade. De tydelige noter af rugmalt spiller fint sammen med den forførende duft af vanille og chokolade. Den kraftige krop er yderst velbalanceret sammen med blide fornemmelser i munden af den let sødlige finish. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
Dette er anden aftapning af vores Spelt-Rye, lavet på byg, svedjerug og spelt, dyrket her på vores egne marker. Den har ikke ligget i 3 år, og er altså ikke en rigtig whisky. Tappet ved 50,0 % vol. Det er blevet til 1.078 flasker i alt. 50 cl. 50 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
Whiskyen er skabt af et mix af nogle af vores bedste fade single malt whisky fra 2017. Der er bourbon fade og sherry fade. Og en smule bøgerøg. Og til sidst har den fået en helt unik finish på fade, der før har lagret Limfjordsporter på Thisted Bryghus. Vi er rigtigt glade for resultatet - der følger en linje fra den første "Stovt" fra 2019, men samtidig er noget nyt og helt sin egen. Den er en hyldest til danskernes og thyboernes yndlings-stout, Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus - og det er blevet en virkelig god whisky med lækker mundfylde og lang dyb eftersmag! Kun tappet 1825 flasker. 50 cl. 51 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Bedst i Test 96/100 (Whisky og Rom Magasinet, feb. 2021). Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
"Fjordboen” er vores sherry fadlagrede whisky uden røg. De tidligere aftapninger har bl.a. vundet sølv ved San Francisco World Spirits Competition og bronze ved World Whisky Awards. Det er fjerde gang vi tapper en ‘Fjordbo’. Denne gang med er de 3-4 år gamle sherryfade kombineret med en bourbon barrel til at give en fantastisk blød og aromatisk whisky med en god fedme, en maltet karakter og noter af sherry, tørrede frugter, ristede nødder, nougat, karamel og vanilje – og en god lang eftersmag. Det er blevet til 1.982 flasker i alt. 50 cl. 49,5 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere
Kornmod er en whisky lavet af den glemte danske bygsort ’Imperial’, som vi har vækket til live efter mere end 100 års dvale i den Nordiske Genbank. Whiskyen har lagret på tønder, som tidligere har holdt vores egen spelt-rye whisky, samt et par friske amerikanske bourbon fade. Imperial byggen giver whiskyen en helt unik smagsfylde og karakter med friske ’grønne’ noter og citrus, som spiller smukt sammen med en varm krydret sødme fra spelt-rye fadene, og vanilje og lidt frisk eg fra bourbon-fadene. Resultatet er en blød, krydret og sødmefuld whisky, som dufter af friskplukkede æbler, vanilje og sommer. Tidligere aftapninger af Kornmod har bl.a. fået 96 points i Murrays Whisky Bible 2022, samt i ”100 World Whiskies you have to try before you die” Det er blevet til 929 flasker i alt. 50 cl. 47,3 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere
Maltmod er karakteriseret ved en fyldig og dragende aroma af karamel, som stammer fra eksperimenter i vores malteri med mørke ’karamelmalte’, som ellers stort set aldrig finder vej til traditionel whiskyproduktion. Det intense ’kara’ new make har lagret på først 12 små bourbon octaves (50 liter), dernæst større bourbon fade og er i sidste ende mixet med to oloroso fade, som derefter har fået tid til at samle tid på tønderne. Resultatet er whisky med stor vaniljesødme og intens brændt karamel med underliggende frugtnoter. I næsen ligger noter af læder og cedertræ med er svagt aftryk af tobak. Smagen starter med sød vanilje toffee, nougat og lidt syltet frugt og ender i brændt karamel med et strejf af nelliker og eg. En sødmefuld og ukonventionel single malt med kompleks smag og aroma. Der er tappet i alt 1634 stk. Ikke kold-filtreret 50 cl. 53,4 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere
Svensk whisky med en mørk, næsten mytisk duft af læder og lakrids omsluttet af noter af modne blommer. Hertil forfriskende toner af æble og hyldeblomst. Nyslået hø og morgenvåd eng giver en blød og behagelig afslutning. Whisky opkaldt efter Hven’s berømte beboer, astronomen Tycho Brahe (1546-1601), som havde sit observatorium på Hven. Navnet refererer til den supernova som Tycho Brahe opdagede i stjernebilledet Cassiopeia 1572. Tycho's Star er fremstillet ved en blanding af tre forskellige malt-typer: Pale ale malt for grundstammen, chokolademalt for at give noter af karamel og tørverøget malt for at skabe toner af læder, lakrids og tjære. Destillatet er derefter lagret på 3 forskellige slags egetræs-tønder fra Missouri, Allier og Bourgogne. 50 cl. 41,8 % vol.
Se mere
Den berømte tyske digestif nu i økologisk udgave. Fremstillet med økologiske urter fra 43 lande. Worldwide after a good meal. Pakke med 3 små flasker á 2 cl. 44 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologiske chili. Kraftig smag af chili, velegnet til cocktails.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologisk citronskal. Kraftig smag af citron, velegnet til cocktails.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologisk ingefær. Kraftig smag af ingefær, velegnet til cocktails.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologiske hindbær.Kraftig smag af hindbær, velegnet til cocktails.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologiske havtorn. Kraftig smag af havtorn, velegnet til cocktails.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Vodka fremstillet på svensk økologisk rug og økologisk bourbon vanille. Kraftig smag af vanille, velegnet til cocktails. Med hel vanillestang i flasken.70 cl. 38 % vol.
Se mere
Ingen e-numre. Kun den rene smage af vilde skovhindbær. Fantastisk! Det kræver erfaring og stor dygtighed at få så megen frugtsmag med over i brændevinen. Dette produkt er brændt på hindbær, ikke bare en vodka trukket på bær. 40% vol. 70 cl.
Se mere
En virkelig specialitet. Rüebli er tysk for gulerod. White Socks Gin blandet med et destillat af gulerod. Her er nye muligheder for at blande din helt egen cocktail. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Sådan skal en gin laves. Duft af enebær og lidt citron springer i næsen, og de samme modne duftnoter præger også den faste krop. En karakterfuld gin, der ikke lader sig forveksle, og som også er dejlig at drikke ren. 70 cl. 40 % vol.
Se mere
Blot lidt krydderi - måske alpe-urter - mærkes i næsen. I munden en fin vedvarende sødme med en anelse lakrids. 70 cl. 40 % vol.
Se mere
Denne traditionelle hollandske drik er faktisk forløberen for den gin, der senere udvikledes i England. Genever er fremstillet på korn og ved 3. destillering tilsat forskellige urter og krydderier, især enebær. Denne unge genever har en meget fin og frugtig smag. 70 cl. 35 % vol.
Se mere
100 % økologisk agave fremstillet i Oaxaca-provinsen I det sydlige Mexico. Destilleret i traditionelle kobber pot stills. En kvalitets mezcal med aromaer af græs, pære og grønne urter. Varm eftersmag og god fylde. 70 cl. 40 % vol.
Se mere
1100 % økologisk agave fremstillet i Oaxaca-provinsen I det sydlige Mexico. Destilleret i traditionelle kobber pot stills. En kvalitets mezcal med aromaer af røg, aga ve og grønne æbler.med et hint ag eg. 70 cl. 40 % vol.
Se mere