Sød
Hos Økovin.dk har vi vine til enhver lejlighed, og lige her finder du en flaske økologiske søde bobler der gør sig særdeles godt som sød fejring af tilværelsen, eller som festlig afslutning på en god middag i selskab med en smuk dessert. De søde økologiske bobler er ganske enkelt, og samtidig intet mindre end glæde på glas hvis man er til sødme af perlende variant. Den søde vin er kendetegnet ved at den indeholder en større mængde restsukker, fordi gæringen stoppes inden den er færdig. Se også vores udvalg af økologisk Frizzante.

Brachetto er en rød drue, der er hjemmehørende i denne del af Piemonte. Druen anvendes typisk til at fremstille denne søde og bløde vin med lette bobler. Fremstillingen foregår ved en helt særlig teknik, hvor gæringen stoppes ved nedkøling inden sukkerets omdannelse til alkohol er tilendebragt. På samme måde fremstilles i øvrigt moscato d‘Asti. Perlende rødvin på brachetto-druen med naturlig sødme og lav alkoholprocent. Frisk, aromatisk og sødmefuld med smag af jordbær og rosenblade. Alkoholprocenten er kun 5%. Velegnet til desserter, gerne med jordbær eller som aperitif. 75 cl. 5 % vol. Gianfranco Torelli er nu fjerde generation på denne lille vingård i Piemonte på bare 7 ha. I alt bliver det blot til 80.000 flasker pr. år. På ejendommen dyrkes især moscato, men også brachetto og barbera. Sammen med faderen Mario Torelli gik de over til økologisk dyrkning allerede i 1987. Det var 5 år før, EU fik sine regler for økologisk landbrug. Cantina Torelli var da også den første vingård med godkendte økologiske druer i Piemonte. Målet for Gianfranco er, som før, at fremhæve egnens positive karakteristika i den enkelte vin.
Se mere
Højaromatisk perlende muskatvin med naturlig sødme og lav alkoholprocent, et naturens vidunder ! Fremstilles ved en helt særlig teknik, hvor gæringen stoppes ved nedkøling inden sukkerets omdannelse til alkohol er tilendebragt. Nydes i Piemonte til bagværk med nødder og mandler. 75 cl. 5 % vol. Gianfranco Torelli er nu fjerde generation på denne lille vingård i Piemonte på bare 7 ha. I alt bliver det blot til 80.000 flasker pr. år. På ejendommen dyrkes især moscato, men også brachetto og barbera. Sammen med faderen Mario Torelli gik de over til økologisk dyrkning allerede i 1987. Det var 5 år før, EU fik sine regler for økologisk landbrug. Cantina Torelli var da også den første vingård med godkendte økologiske druer i Piemonte. Målet for Gianfranco er, som før, at fremhæve egnens positive karakteristika i den enkelte vin.
Se mere