Brachetto er en rød drue, der er hjemmehørende i denne del af Piemonte. Druen anvendes typisk til at fremstille denne søde og bløde vin med lette bobler. Fremstillingen foregår ved en helt særlig teknik, hvor gæringen stoppes ved nedkøling inden sukkerets omdannelse til alkohol er tilendebragt.
På samme måde fremstilles i øvrigt moscato d‘Asti.
Perlende rødvin på brachetto-druen med naturlig sødme og lav alkoholprocent.
Frisk, aromatisk og sødmefuld med smag af jordbær og rosenblade. Alkoholprocenten er kun 5%. Velegnet til desserter, gerne med jordbær eller som aperitif.
75 cl. 5 % vol.
Gianfranco Torelli er nu fjerde generation på denne lille vingård i Piemonte på bare 7 ha.
I alt bliver det blot til 80.000 flasker pr. år. På ejendommen dyrkes især moscato, men også brachetto og barbera.
Sammen med faderen Mario Torelli gik de over til økologisk dyrkning allerede i 1987. Det var 5 år før, EU fik sine regler for økologisk landbrug. Cantina Torelli var da også den første vingård med godkendte økologiske druer i Piemonte.
Målet for Gianfranco er, som før, at fremhæve egnens positive karakteristika i den enkelte vin.
Se mere