Orangevin på Pinot Gris-druen. Orangevin fremstilles ved, at druerne gærer sammen
med vinen i længere tid, således at såvel nogle af farvestofferne som flere af smagsstofferne kommer med over i den færdige vin.
Vinen kommer på den måde til at minde lidt om en rødvin.
Tangerine er aromatisk med noter af røde frugter som ribs, jordbær og kirsebær.
Den er behageligt tør, med bløde tanniner og en god lang eftersmag.
89/100 i Revue du Vin de France. Biodynamisk. Vegansk.
13 % vol. 75 cl.
Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace
Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar.
Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling.
Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende.
På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere