Naturlige vine
Hos Økovin.dk er vi stolte af at kunne præsentere et flot udvalg af økologiske naturlige vine der alle er produceret ved brug af naturgær, som sikrer fremhævelsen af den enkelte egns helt specielle karakter. Vores naturlige vine er nøje udvalgt hos vores mange leverandører verden over, og vi tør derfor sige at vi til enhver tid står inde for kvaliteten af vinen. Gå på opdagelse i vores udvalg af økologiske naturlige vine hvor du både finder rød- og hvidvine til enhver lejlighed.
Forretten kan få fint følge af den harmoniske og let frugtige Riesling, mens hovedretten kan komme i særdeles godt selskab med en naturlig Pinot Noir der byder på overraskende elegance og befinder sig ekstra godt med vildt, andesteg eller laks. Se hele vores spændende udvalg af økologiske naturlige vine herunder, og tøv aldrig med at kontakte os enten ved at udfylde vores kontaktformular eller på telefon: 20780318 hvis du har brug for råd og vejledning til at udvælge den ideelle naturlige vin til netop dit behov. Husk også at gå op opdagelse i vores udvalg af veganske vine.

Masser af rød frugt med noter af krydderurter og lakrids. Rødvin uden tilsatte sulfitter og med naturlig gæring. Fremstillet af druerne grenache og syrah. Velegnet til mange retter: en god bøf, grill, salater eller pasta. 90 p. Decanter. Guld Millesime Bio. Biodynamisk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Denne orangevin dufter bl.a. af pale ale, vanille, citronmelisse og hvid peber. Smagen er kompleks med noter af ingefær, æble, røg og orangeskal. Alt i alt en god indgang til temaet orangevin. Fremstillet af druerne silvaner og grauburgunder, spontangæret, lagret i store egetræstønder, ufiltreret. Naturvin 75 cl. 12,5 % vol. Weingut Keth er en større vingård på 60 ha, hvor Mathias Keth fremstiller en lang række vine lige fra top-rieslinge til naturvine.
Se mere
Dejlig levende vin med friskhed og elegance. Den smelter på tungen med saftige og eksotiske frugtnuancer, en frisk syre og en tiltalende kompleks smag. Denne vin er fremstillet af den røde drue Cabernet Cortis ved en speciel proces, hvor druemosten kun opnår ganske kort skindkontakt. Vinen kan således nærmest betegnes som en blanc de noir, men da den har en let rosa farve, er det nok rigtigst at betegne den som en rosé. Det er i hvert fald de tyske vinmyndigheders overbevisning. Velegnet ledsager til mange forskellige retter. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 12,5 % vol.
Se mere
Elegant og levende helårsvin med let frugtig smag med mange nuancer. Denne vin er fremstillet af den røde drue St. Laurent ved en speciel proces, hvor druemosten kun opnår ganske kort skindkontakt. Vinen kan således nærmest betegnes som en blanc de noir, men da den har en let rosa farve, er det nok rigtigst at betegne den som en rosé. Det er i hvert fald de tyske vinmyndigheders overbevisning. Velegnet ledsager til fiskeretter og pasta. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke kan måles. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11 % vol.
Se mere
Tør og frugtig hvidvin med en sjælden duft af ananas og banan og intensiv smag med let syre. Fremstillet på Pinot Gris (det franske navn) og Johanniter, tilsat en anelse svovl og let filtreret. Yderst velegnet ledsager til mad. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Ved en yderst skånsom behandling af druer og most lykkes det at frembringe en hel lille åbenbaring af fascination og fortryllelse. Fuld af friskhed og subtile aromaer og alligevel med en stor kraft - dog parret med elegance og finesse. Guldmedalje Biofach 2014. 75 cl. 12,5 % vol. Biodynamisk. Parra Jimenez er et familiedrevet vinfirma der ligger i byen Cuenca i det centrale Spanien ca. 130 km. fra Madrid. Familiens to vingårde, Olla del Monte og Entresendas, blev opbygget i 1993 af de tre Parra-brødre Francisco, Javier og Luis, der også i dag står for størstedelen af driften på vingårdene. Lige fra begyndelsen har vinfremstillingen været økologisk. Og de sidste mange år desuden biodynamisk.
Se mere
I en til formålet oprettet vinkælder, Finca Inanna, arbejder man ud fra ældgamle principper, således er der ingen elektricitet og alt arbejde udføres manuelt. Rødvinen gærer spontant i åbne amforaer, således som vi kender det fra oldtiden, for siden at modne i barriques. Ved en yderst skånsom behandling af druer og most lykkes det at frembringe en helt enestående frugtbetonet vin med noter af blommer, kirsebær, romkage, enebær, mørk chokolade og vanille. Lang, lang eftersmag. 75 cl. 13,5 % vol. Biodynamisk. Parra Jimenez er et familiedrevet vinfirma der ligger i byen Cuenca i det centrale Spanien ca. 130 km. fra Madrid. Familiens to vingårde, Olla del Monte og Entresendas, blev opbygget i 1993 af de tre Parra-brødre Francisco, Javier og Luis, der også i dag står for størstedelen af driften på vingårdene. Lige fra begyndelsen har vinfremstillingen været økologisk. Og de sidste mange år desuden biodynamisk.
Se mere
Orangevin på Gewurztraminer-druen. Aromaerne fra denne yderst aromatiske druesort kan i vid udstrækning genfindes i denne orangevin. Her er både tropiske frugter som mango og litchi, rose, æble og sort peber. Vinen er tør, velstruktureret og med lette tanniner. Kan nydes som aperitif med en chorizo, til krydrede retter eller med modne faste oste. Biodynamisk. Vegansk. 14 % vol. 75 cl Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Naturvin helt uden sulfitter, og al arbejde er udført under hensyn til månens cyklus. Vinen er ikke filtreret, og i det hele taget så naturlig som mulig. Slottet ligger i Corbieres-området. Druen er cinsault. En fremragende vin med en sjælden mineralitet. Grafit, blæk og en sart frugt ledsages af kraftige, og på samme tid, bløde tanniner. Biodynamisk. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
Naturvin med så lidt intervention som muligt, og helt uden tilsætning af sulfitter. Vinen er fremstillet ved en yderst selektiv plukning af druerne, og lagring er som noget helt specielt, foregået i amforaer af ler. Meget begrænset mængde. Kan nydes ved festlige lejligheder, til kraftige oste, vildt, lam og røde bøffer. 75 cl. 14 % vol. Casa los Frailes er en familiegård, hvor vinmarkerne er med meget kalkholdig jord og med påvirkning fra Middelhavets vinde. Økologisk siden 2002 og nu under omlægning til biodynamisk dyrkning.
Se mere
Flot rød farve. Frisk rosé med liflig smag af røde frugter, som friske jordbær eller hindbær, også lidt blodappelsin. Meget lav alkoholprocent. Velegnet som aperitif på terrassen eller som ledsager til hvidt kød, middelhavsretter eller forskellige desserter. Ikke tilsat sulfitter. Druen er grenache, og der er kun anvendt naturlig gæring. Bronze Millesime Bio. Biodynamisk. 75 cl. 10,5 % vol.
Se mere
En helt enestående naturvin med kraftige aromaer, nøddeagtig og let smørret, rig på eksotiske frugtnuancer som papaya og mango. Ikke en verdejo i klassisk forstand, men en elegant hvidvin, der viser hvilken mangfoldighed denne drue gemmer på. Vegansk. Ikke tilsat sulfitter. Producenten er Bodegas Menade, Valladolid. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Her er duft af akaciehonning og tørrede abrikoser. Farven er mat gul, orange henimod let brunlig. Syren er klar og balanceret som i appelsin med en let fedme og mineralsk salt. Sødme som i modne æbler. Der er en levende fornemmelse med friske citrusfrugter, stikkelsbær og vanilje. Naturvin fremstillet på chardonnay-druen uden tilsætning af sulfitter. Let filtreret. Ved fremstilling af orangevin fjernes skaller og kerner ikke under gæringsprocessen (modsat hvidvin), og vinen får således både mere farve og mere smag. 75 cl. 12 % vol. Biodynamisk. Ikke tilsat sulfitter. Vegansk.
Se mere
Denne hvide driuesort er den mest udbredte i Georgien, og vinen har gæret flere måneder sammen med skaller og kerner i amforaer. Denne orangevin er nærmest kobberfarvet, og der er noter af modne æbler, marcipan og krydderurter. Der er en tør vin med god syre og tydelig smag af tanniner. Økologisk certificeret. NB: Serveres bedst ved en temperatur på 17-18 grader. 75 cl. 14,5 % vol. Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
Denne røde druesort er den betydeligste i Georgien, og den har gæret i amforaer i flere måneder sammen med druekvaset. Farven er meget mørk, næsten sort, og der er noter af røg, mørke bær og kirsebærlikør. Det er en tør rødvin med bløde tanniner og animalske toner. Økologisk certificeret . Serveringstemperatur bedst ved 17-18 grader. 75 cl. 14,5 % vol. Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
Halvsød rød vin med kraftig og sødmefuld smag og noter af ristede kastanjer, solbær og overmodne kirsebær. Nærmest animalsk og flæsket. De meget kraftige tanniner og et højt syreindhold gør sammen med indholdet af restsukker denne drik til en herlig vild oplevelse! Naturvin. Spontangæret i amforaer og lagret i producentens 7-trins terrassesystem med qvevri, ikke filtreret, minimal tilsætning af svovl i forbindelse med flaskningen. 75 cl. 17% vol. Om produsenten: Papari Valley, Shalva Kurdadze, Kakhetien Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
Pet Nat (Petillant Naturel) er en perlende aperitif med naturlige bobler, som opstår ved at gæringen ikke er helt færdig, når flasken lukkes. Til denne pet nat er anvendt den nye skimmelresistente drue Cabernet Blanc (blanding af Cabernet Sauvignon og Regent), som giver en helt HVID per nat. For alle, der kan lide farvede vine. Naturvin. Let filtreret, ikke tilsat sulfitter, vegansk, biodynamisk. 75 cl. 11 % vol.
Se mere
Pet Nat (Petillant Naturel) er perlende aperitif med naturlige bobler, som opstår ved at gæringen ikke er helt færdig, når flasken lukkes. Gustavshof anvender druen cabernet cortis til denne pet nat, og, som han skriver, er den for alle mennesker, der kan lide farvede vine. Naturvin. Let filtreret, ikke tilsat sulfitter, vegansk, biodynamisk. 75 cl. 11 % vol.
Se mere
Dette er en typisk petnat med en kompleks duft af litchi, alpeurter og fersken med letgærede, nøddeagtige og letbitre aromaer. Der er citronsorbet og grønne abrikoser med megen mineralitet. En petnat, der også kan overbevise skeptikere. Fremstillet på druen muscaris, der er en krydsning af muscat og solaris. Naturvin. 75 cl. 12,5% vol. Vegansk. Vingården er et familiebrug, der nu dyrkes af 3. generation på kanten af en udslukt vulkan. „Ikke størrelsen af et skridt er afgørende, men retningen“, er familiens valgsprog, og de siger dermed, at det er det lange seje træk, der giver de gode resultater, både i marken og i kælderen.
Se mere
Rødvin med delikat kirsebæragtig frugtsmag. Serveres ved 12 C. Velegnet til stegte/grillede kødretter og milde oste.;75 cl. 13,5 % vol. Biodynamisk. Vegansk. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Lækker hvidvin med modne frugtnuancer af nødder, modne pærer og tørrede frugter. Usvovlet og ufiltreret riesling fra de bedste marker og med en god struktureret smag af mineralitet fra de tertiære kalklag i undergrunden. Naturvin. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Tysk rødvin fremstillet af druen cabernet cortis (en tysk udviklet sort resistent mod svampesygdomme). Usvovlet og ufiltreret vin fra de bedste marker og med en god struktureret smag af mineralitet fra de tertiære kalklag i undergrunden. Naturvin. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 14 % vol.
Se mere
Tysk rødvin fremstillet af druen pinot noir (på tysk Blauburgunder). Druerne er nøje udvalgte, og vinen er usvovlet og ufiltreret.. Naturvin. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Riesling er den perfekte mad-vin. Renser munden og er uovertruffen til fisk og lyst kød. En ”gastronomisk vin”. Tør,frugtig og fuld af mineralitet. 13,5 % vol. 75 cl. Biodynamisk. Vegansk, Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
En fin tør hvidvin med en tydelig mineralitet, let frugt, harmonisk syre og god langvarig smag i munden. Dittelsheim består af en tung kalk- og mergelholdig jordbund, og på de varme skråninger får druerne god varme og mulighed for at modne godt. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke kan måles. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Aromatisk og eksotisk med noter af mandarin og ananas. Kompleks og delikat med tydelig mineralitet og lang eftersmag. Perfekt til skaldyr, fjerkræ samt ost, især ged. Biodynamisk. Familien har en lille parcel på dette grand cru-bjerg af granit. 14 % vol. 75 cl. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Tør tysk ”champagne” med let mineralitet og elegant smag af frugt. Fremstillet efter Methode Rurale på riesling-druen. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke kan måles. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
En tør hvidvin med en mild syre. Den har en god og behagelig smag, der holder længe i munden. Sinnvoll betyder fornuftigt gennemtænkt, og vingården driver en sinnvoll produktion, der resulterer i sinnvoll nydelse i glasset. Der tænkes meget i at spare på fossile brændstoffer og kemiske hjælpestoffer. Naturvin fremstillet på johanniter-druen, tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke er målbart. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Orangevin på Pinot Gris-druen. Orangevin fremstilles ved, at druerne gærer sammen med vinen i længere tid, således at såvel nogle af farvestofferne som flere af smagsstofferne kommer med over i den færdige vin. Vinen kommer på den måde til at minde lidt om en rødvin. Tangerine er aromatisk med noter af røde frugter som ribs, jordbær og kirsebær. Den er behageligt tør, med bløde tanniner og en god lang eftersmag. 89/100 i Revue du Vin de France. Biodynamisk. Vegansk. 13 % vol. 75 cl. Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
En tør rødvin med frugtig smag. Harmonisk og med bløde tanniner. Duften minder om selvplukkede kirsebær og skovbær. En elegant og tiltalende vin fremstillet på druerne Dornfelder og St. Laurent. Naturvin. Let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke er målbart. ikke tilsat sulfitter. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 12,5 % vol.
Se mere
En elegant og frugtig hverdags-hvidvin. Dejlig ukompliceret med en intens og rig struktur. Vinen er stabil og kan være åbnet flere dage uden at ændre karakter. En milepæl indenfor usvovlet hvidvin. Druerne er grauburgunder og johanniter. Naturvin. Let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke er målbart. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere