Aperitif, likør og dessertvin
Her finder du dét lille ekstra der kan sætte en forsødende faktor på tilværelsen. Vi har fundet et ganske acceptabelt udvalg af økologisk likør og aperitif, der alle formår at sætte prikken over i’et på enhver anledning, formel såvel som uformel.
En likør er en sød, alkoholisk drik med en aroma der kan spænde over alskens varianter, lige fra de frugtige appelsin- og hyldelikører til den aromatiske Amaretto gjort af utallige søde mandler. Basen i likør kan gøres af alt lige fra et klart destillat, til en mere lagret spiritus som eksempelvis rom eller brandy.
Aperitif er navnet på den drik der nydes før et måltid, eventuelt ifølge af oliven, nødder eller lignende. Drikken er tiltænkt at stimulere appetitten før et måltid, og udgøres typisk af forskellige former for hedvine. Gå på opdagelse i vores udvalg af likør og aperitif lige her.

Den berømte likør med masser af økologiske mandler Leveres i flot blomster-flaske. 28 % vol. 70 cl. Vegansk.
Se mere
Sherry med lys maghogni-farve, en mild sødme og bouquet med hasselnødder og karamel.Serveres ved 15 grader. Passer fint til skinke, ost, oliven osv. samt nødder og bisquits. 16% vol. 50 cl.
Se mere
En helt særlig likør-specialitet efter farmoderens gamle opskrift. Rosenduft og noter af orange, honning og friske krydderurter fuldender denne helt naturlige nydelse. Likør fremstillet bl.a. med rosenblade, blomsterhonning, blodappelsin samt forskellige urter. Nyd den let afkølet eller i cocktails. Også velegnet som aperitif med 3 dele Amore Eterno og 7 dele øko prosecco. 70 cl 21 % vol.
Se mere
Intens aroma, omgivet af en behagelig sødme. Klar Cointreau-agtig orangelikør fremstillet af sicilianske blodappelsiner. En ekstraordinær oplevelse med en lang, lang eftersmag i munden. Nydes afkølet, og er også rigtig god i cocktails. Lidt ligesom Grand Marnier. Triple Sec. 40 % vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Pebermynte-likør med masser af myntesmag. Fremstillet af vand, sukker, spiritus og mynte. Anvendes som aperitif, eller blandes i f.eks. cocktails, is og chokolade. 50 cl. 16% vol.
Se mere
Exceptionel økologisk orangelikør med en flot lys rød farve. Fremstillet af blodappelsiner fra Sicilien. En magisk duft af orange, behagelig frisk og fin sødmefuld balance i munden. Serveres som den er, men går også fint i blanding med prosecco. Serveres ved 4 gr. 25 % vol. 50 cl.
Se mere
Det ypperste fra de stejle skiferbjerge ved Middelhavskysten i Banyuls. 50 cl. 17% vol.
Se mere
Aromatisk likør fremstillet efter gamle piemontesiske opskrifter. Barbera Asti lagres med kinabark (deraf navnet) og forskellige andre lokale urter og rødder i egetræstønder. Vinen har en meget krydret og frugtrig smag. Kinabarkens bitterhed (kendes også fra tonic) balancerer fint med sødmen fra det tilsatte sukker. Den bittersøde smag er overraskende behagelig og vedvarende. Ideel som aperitif eller digestif, rigtig god sammen med mørk chokolade, vanilleis, cantuccini eller ostebord. 75 cl. 16 % vol.
Se mere
Det er ikke campari, men det ligner. Campari er et registreret varemærke, men derfor kan man jo godt forsøge at fremstille noget der ligner rigtig meget. Ingredienser er bl.a. økologiske smagsstoffer som gulerod, æble, solbær og forskellige urter og krydderier. Vegansk. 25% vol. 70 cl.
Se mere
Brachetto er en rød drue, der er hjemmehørende i denne del af Piemonte. Druen anvendes typisk til at fremstille denne søde og bløde vin med lette bobler. Fremstillingen foregår ved en helt særlig teknik, hvor gæringen stoppes ved nedkøling inden sukkerets omdannelse til alkohol er tilendebragt. På samme måde fremstilles i øvrigt moscato d‘Asti. Perlende rødvin på brachetto-druen med naturlig sødme og lav alkoholprocent. Frisk, aromatisk og sødmefuld med smag af jordbær og rosenblade. Alkoholprocenten er kun 5%. Velegnet til desserter, gerne med jordbær eller som aperitif. 75 cl. 5 % vol. Gianfranco Torelli er nu fjerde generation på denne lille vingård i Piemonte på bare 7 ha. I alt bliver det blot til 80.000 flasker pr. år. På ejendommen dyrkes især moscato, men også brachetto og barbera. Sammen med faderen Mario Torelli gik de over til økologisk dyrkning allerede i 1987. Det var 5 år før, EU fik sine regler for økologisk landbrug. Cantina Torelli var da også den første vingård med godkendte økologiske druer i Piemonte. Målet for Gianfranco er, som før, at fremhæve egnens positive karakteristika i den enkelte vin.
Se mere
Cerise er en yderst delikat økologisk likør med en karakteristisk smag af kirsebær, der leder tankerne hen på solmodne friske kirsebær plukket direkte fra træet. Ved brug af en speciel aromagær bringes den friske kirsebærsaft til gæring i temperaturstyrede tanke. Den nøje udvalgte gærtype er med til at give likøren en karakteristiske fylde og vinøsitet. Når gæringen er afsluttet, tilsættes ren alkohol af god kvalitet. Efter klaring tilsættes ren kirsebærsaft og sukkerlage samt et koncentreret udtræk af kirsebærstenens aromastoffer. Dette udtræk tilsættes for at koncentrere den autentiske smag af kirsebær i likøren. Servér Cerise til desserter, til kraftige oste, som ledsager til kaffen, eller nyd den blot som den er. 20 cl. 25 % vol. Flasken leveres i gaveæske. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter
Se mere
Cerise er en yderst delikat økologisk likør med en karakteristisk smag af kirsebær, der leder tankerne hen på solmodne friske kirsebær plukket direkte fra træet. Ved brug af en speciel aromagær bringes den friske kirsebærsaft til gæring i temperaturstyrede tanke. Den nøje udvalgte gærtype er med til at give likøren en karakteristiske fylde og vinøsitet. Når gæringen er afsluttet, tilsættes ren alkohol af god kvalitet. Efter klaring tilsættes ren kirsebærsaft og sukkerlage samt et koncentreret udtræk af kirsebærstenens aromastoffer. Dette udtræk tilsættes for at koncentrere den autentiske smag af kirsebær i likøren. Servér Cerise til desserter, til kraftige oste, som ledsager til kaffen, eller nyd den blot som den er. 50 cl. 25 % vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter
Se mere
Tæt saftig parade-sauternes med en sjælden styrke, med noter af moden ananas, honningmelon, citrusskal og fersken i denne skønne drik, der i øvrigt blot bliver bedre med årene. Modtaget masser af priser, bl.a. Biofach Gold 2018, Féminalise Paris 2018. 14%. 50 cl.
Se mere
Sød sherry med dyb mahogni-farve og intens aroma med dybde og excellent harmoni.Perfekt ledsager til lufttørret skinke, ost, oliven, mandler, nødder mv.Serveres ved 15 grader. En perfekt sherry. 16% vol. 50 cl.
Se mere
Denne lækre sloe gin er fremstillet er perfekt modnede slåen-bær plukket på deres økologiske gård hjemme I Wales. Destilleret med kanel, muskatnød og nelliker. Det går nærmest i jul med disse krydderier, mens den rige søde smag minder både om kræger og slåen og efterlader en frugtig finish. Ufiltreret. 70 cl. 25% vol.
Se mere
Tør sherry med lidt bitter aroma, men blød og behagelig og med en let mandelsmag. Til tapas. Dejlig tør sherry, serveres afkølet (8-10 gr.). Fino er yderst velegnet sammen med tapas, ja nærmest et ”must” ifølge vinskribenten Søren Frank. Går fint sammen med oliven, skaldyr, stegt fisk, ost, tørret skinke o.l.
Se mere
Lækker smag af en blanding af blåbær, jordbær,kirsebær, solbær og hindbær. Skøn likør med udpræget smag af modne bær. 25% vol. 70 cl.
Se mere
En fortryllende dessertvin. Soltørrede muscat-druer på et tæppe af rooibos-teblade. Druerne er de små Muscat d'Alexandrie. Himmelsk koncentreret drik. 37,5 cl. 12 % vol. Vegansk
Se mere
Likør med masser af hyldeblomst-smag. Vegansk . Flot slank gaveflaske. 17% vol. 50 cl
Se mere
Rød vermouth efter en gammel overleveret opskrift. Rygraden er vin fra Toscana fremstillet på druen sangiovese. Tilsætning af 16 forskellige botanicals forvandler den ædle druesaft til en elegant aperitif med bemærkelsesværdig fylde. Vegansk. 16 % vol. 75 cl.
Se mere
Tør hvid vermouth efter fransk tradition. Til fremstilling benyttes bl.a. hvidvin fra Custoza samt udtræk af forskellige urter, frugter og krydderier. Stor aromafylde og mange forskellige smagsnuancer. Velegnet til cocktails. Vegansk. 18 % vol. 75 cl.
Se mere
Til denne traditionsrige lyse vermouth er anvendt mere end 30 forskellige urter og krydderier for at komme frem til den forførende og elegante smag i denne vermouth. Server din egen Dry Martini med is, gin og vermouth. Vegansk. 16 % vol. 75 cl.
Se mere
Den italienske specialitet med masser af saft af modne økologiske citroner. 25 % vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Lækker og yderst prisbillig citron-likør i økologisk udgave. Fremstillet i Frankrig efter original italiensk opskrift 70 cl. 25 % vol.
Se mere
Ristede økologiske hasselnødder gør denne likør extra indbydende. Den typiske nøddesmag og de fine aromaer fra ristningen er en forførende kombination afstemt med det relativt lave sukkerindhold. 28 % vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Luxus kaffe likør fremstillet med specielt udvalgt kaffe fra Etiopien og Latinamerika. Fair trade. Den intensive aroma fra arabicabønnerne fra Etiopien sammen med den rige struktur fra de latinamerikanske bønner giver denne gourmet kaffelikør en helt særlig, kraftig og blød smag. Kan nydes ren eller i cocktails. 25% vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
Likør klassikeren med den intense og naturlige duft af modne øko abrikoser. 28% vol. 70 cl.
Se mere
Højaromatisk perlende muskatvin med naturlig sødme og lav alkoholprocent, et naturens vidunder ! Fremstilles ved en helt særlig teknik, hvor gæringen stoppes ved nedkøling inden sukkerets omdannelse til alkohol er tilendebragt. Nydes i Piemonte til bagværk med nødder og mandler. 75 cl. 5 % vol. Gianfranco Torelli er nu fjerde generation på denne lille vingård i Piemonte på bare 7 ha. I alt bliver det blot til 80.000 flasker pr. år. På ejendommen dyrkes især moscato, men også brachetto og barbera. Sammen med faderen Mario Torelli gik de over til økologisk dyrkning allerede i 1987. Det var 5 år før, EU fik sine regler for økologisk landbrug. Cantina Torelli var da også den første vingård med godkendte økologiske druer i Piemonte. Målet for Gianfranco er, som før, at fremhæve egnens positive karakteristika i den enkelte vin.
Se mere
Dessertvin fra egnen omkring Perpignan, hvor man allerede i oldtiden var berømt for de søde vine. Ægte "Muscat a Petits Grains" med naturlig sødme (vin doux naturel). 16% vol 75 cl.
Se mere
Den klassiske citronlikør. Distilleriet ligger ved Amalfi-kysten. 70 cl. 32 % vol.
Se mere
Mørk gylden sherry med en anelse sødme. Velegnet til tapas, men faktisk også til vildt og rødt kød.Serveres afkølet (12-15 gr.) 16% vol. 50 cl.
Se mere
Intensiv og kraftig kakaosmag fremstillet af den fineste kakao og rørsukker samt en anelse vanille. Rigtig lækkert tilbehør til flere slags desserter og/eller kaffe-variationer. 50 cl 20 % vol. Høj slank gaveflaske.
Se mere
Lys gylden sherry, rund og sød, med noter af hasselnødder og moden frugt.Serveres let afkølet (12-15 gr.) til retter med nødder eller kager. Lækker som long drink med et par isterninger.16 % vol. 75 cl.
Se mere
Et traditionelt produkt for Cognac-området. Cognac blandes med frisk gylden druesaft (næsten i forholdet 1:1) og lagres derefter på egetræsfade i 3 år. Smager af cognac, chokolade og orange med god længde og fuld af elegance. Tildelt flere guld- og sølvmedaljer. 17 % vol. 75 cl. Gylden
Se mere
Et traditionelt produkt for Cognac-området. Cognac blandes med frisk rød druesaft (næsten i forholdet 1:1) og lagres derefter på egetræsfade i 3 år. Smager af cognac, chokolade og orange med god længde og fuld af elegance. Tildelt flere guld- og sølvmedaljer. 17 % vol. 75 cl.
Se mere
En fyldig og overdådig vin til dessert eller som aperitif. Denne helt utrolige drik har lagret 8 år (!) i de store pineau-egetræsfade. Ren druesaft - tilsat cognac - lagret - intet andet. 75 cl. 17 % vol.
Se mere
PX er en helt fantastisk drik, dyb mahogni farve, intens aroma af rosiner, svesker pg figen med en anelse karamel og kanel. En dessertvin til de helt specielle lejligheder - eller til en god blåskimmel ost ! De plukkede druer ligger først 8-10 dage i solen og tørrer ind. Serveres ved 16 grader. 15 % vol. 50 cl. Vegansk.
Se mere
På Quinta da Trovisca dyrkes 7 ha økologisk. Deres Reserve Ruby Port er særlig intens og koncentreret. Druerne er Touriga Nacional (42%), Touriga Franca (43%) og Sousao (15%). Vinen har en intens mørkviolet farve og med noter af vilde bær såsom brombær, blåbær og solbær. Herefter en rig palet med koncentreret fylde af disse modne mørke frugters bløde smag afsluttende med en lang og kompleks finish. Kraftig ost eller mørk chokolade vil komplimentere denne rige portvin. Quietly cultivated and nested in the Douro. 19,5 % vol. 75 cl. Quevedo tilhører den nye generation af små familie-ejede vingårde i Douro-dalen. Gennem generationer har man her dyrket vindruer og fremstillet portvin, men kun til videresalg til portvinshusene i storbyen Porto. Med Portugals indtræden i EU 1986, måtte man ændre lovgivningen og tillade vingårdene i Duoro at sælge direkte til kunderne. det har givet en langt større og mere spændende variation i udbuddet af portvin. På den baggrund opstod Quevedo-brandet. Familien driver i dag seks vingårde på i alt 114 ha i portvinsområdet. Quevedo Port Wines er et familieforetagende med Oscar Quevedo som den overordnede leder og søsteren Claudia Quevedo som winemaker.
Se mere
Forrygende og forførende Late Bottled Vintage. Fremstilles kun af de allerbedste druer og kun i de bedste årgange. Kommer altså ikke hvert år. Komplet og kompakt smag af brombær og lakrids med tydelige noter af kirsebær og blommer. Masser af mørke frugter og krydderier, og med lang og kraftig eftersmag. Kan sagtens gemmes i mange år, hvor den mørke farve vil blive lysere og efter et par årtier nærme sig farven af granatæble. Kan f.eks. nydes med syltede blommer, kvædemarmelade, oksetatar, mild gedeost mv. 19,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Denne tawny er lagret ca. 4 år, dels i franske egetræstønder og dels i balseiros, som er meget store åbne tønder, hvor der sker en langsom og kontrolleret oxidation. Grundet balancen mellem den unge vin og egetræslagringen fremstår denne tawny som en meget anvendelig vin til mange formål, f.eks. desserter, oste, ananas, tiramusu mm. Druerne er Touriga Franca (55%), Tinta Roriz (25%), Touriga Nacional (20%). Der er modne frugter, såsom figen og blomme, men der er også noter af mandel og nødder. Der er en fin balance mellem det syrlige og det søde velintegreret med egetræet, samt en langvarig dvælende finish. Nested in the Douro. 18,5% vol. 75 cl.
Se mere
Farven er mørkpurpur, og der er intense florale noter med friske brombær, solbær og blåbær. Vinen er rig og intens med stor koncentration. Den har frække tanniner svøbt i forførende mørk frugt med en elegant og floral finish. En sand nydelse at drikke nu, men med stort potentiale som gemmevin de næste mange årtier. Vintage Port kommer kun i helt specielle år, og kun med særligt udvalgte druer af helt exceptionel kvalitet. Vintage Port er traditionelt blevet anvendt som gave ved særlige familiebegivenheder, især ved barnedåb. Vintage er velegnet til gorgonzola, stilton eller anden blåskimmelost, hvor den komplekse sødme fra portvinen får det hele til at gå op i en højere enhed. Prøv den også til mørk chokolade, valnødder og tørrede frugter. Nested in the Douro. 19,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Den franske specialitet - en aperitif på basis af druesaft og eau de vie af vin. Forfriskende, må gerne serveres afkølet. Fremstillet på Chateau des Croisille i Luzech ved Cahors. 75 cl. 17 % vol.
Se mere
Smuk gylden farve. Aroma og smag af fersken, honning, mandel og marcipan. Sprød syre i perfekt harmoni med meget fin explosiv sødme. Unik fløjlsblød, fyldig og elegant. Vidunderlig vin, der mætter smagsløgene og med sin moderate alkohol giver den nyderen lejlighed til at beholde en nærmest opløftet fornemmelse i krop og sjæl. Druerne lufttørrer 6 måneder før presning. Gæret i egefad 2-3 måneder, herefter fadlagret på små nye franske egefade 15-18 måneder. Vurderet med flotte 2 glas i Gambero Rosso ’03 ’05 ’06. Vinitalia 2000 bedste vin i sin klasse. Guld “Los Angeles” ’99. Sølv Expo 2002. Vegansk. 50 cl. 15 % vol. Vingården ligger 25 km øst for Verona i en dal beskyttet af bjerge mod nord. Jorden består af dels ler, dels sand og grus. Familien ejer selv 14 ha, men køber desuden efter nøjagtige anvisninger vindruer hos familie, naboer og venner i nærheden, i alt ca.100 ha. Kravene er høj kvalitet og lavt udbytte, ligesom det er vigtigt at behandle jorden omsorgsfuldt og sikre jordens sundhed for kommende generationer, bl.a. ved at anvende naturgødning og kompost samt have græs mellem rækkerne. Beskæring udføres for ensartet modning, og druerne er håndplukkede. Gården benytter sig af solenergi og er ad den vej klimaneutral. Slægten overtog gården i 1925, og den drives nu af et par unge mennesker i 4. generation med hjælp fra faderen. Økologisk allerede i 1984. Sortimentet er bredt og spænder fra dagligvine til de dyreste amaroner. Tankegangen er på den ene side innovativ og eksperimenterende, mens man på den anden side anvender knowhow nedarvet gennem 4 generationer.
Se mere
Produktet er Norliqs første økologiske likør lavet på rabarber og jordbær, som jo er indbegrebet af dansk sommer med en frisk og let syrlig smag af rabarber og jordbærrets sødme. Smagsoplevelsen er til sidst bundet sammen af en lækker vanilje finish. Rhubarb’en kan serveres som kølig aperitif, som mixer i en cocktail med en blid gin eller en anden hvid spiritus, samt som topping på den gode vanil- jeis eller dessert. 50 cl. 18% vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter.
Se mere
Den populære aperitif fra Italien, aperol, fås nu økologisk fra Biostilla Blandes f.eks. med prosecco. Vegansk. 15% vol. 70 cl.
Se mere
Aperol, Spritz, kært barn har mange navne. Fremstillet i Frankrig efter original italiensk opskrift 70 cl.15 % vol.
Se mere
Verdens første økologiske tokaj er en typisk repræsentant for området. En bouquet af abrikoser, citrusfrugter og ananas. I munden en formidabel ligevægt mellem sødme og syre med honning og nøddeagtige aromaer. Fantastisk ledsager til blåskimmeloste og cremede desserter. 50 cl. 12 % vol. Om Tokaj Hetszölö Vingården har sin oprindelse i 1502 og har tilhørt det østrig-ungarske monarki. De 48 hektar ligger på sydsiden af Tokaj-bjerget, således at solens stråler udnyttes bedst muligt. Området Tokaj er UNESCO-verdensarv, og her har man i århundreder fremstillet den berømte søde vin tokaj, som var eftertragtet af konger, kejsere, zarer, filosoffer og videnskabsmænd verden over. Druesorten er furmint. Om efteråret angribes druerne af ædel råddenskab (botrytis), hvorved de tørrer ind. Efter vininficeringen foregår lagring i egetræstønder. Puttonyos er sødmegraden, der måles fra 3 til 6, hvor 6 er den højeste. Aszu er det ungarske navn for tørrede druer.
Se mere
Urterne er samlet i bjergene i Sydtyrol i egnen omkring destilleriet Flot slank gaveflaske. 28% vol. 50 cl.
Se mere
En helt klassisk vin santo, hvor de plukkede vindruer hænger til tørre vinteren over på nogle stativer på et velgennemluftet loft. Til foråret presses druerne, og vinen lagres adskillige år på små fade af kastanietræ. En formidabel dessertvin med en utrolig koncentration og dybde. Serveres traditionelt med små tørre mandelkager (cantuccini). 50 cl. 16 % vol.
Se mere
Nyd den delikate sødme med en udpræget karakter af vindrue. Fremkommet ved naturlig forgæring af druer fra Sherry-distriktet (Jerez). 250 ml.
Se mere
Lækker og frisk dessertvin. Fremstillet på sent høstede druer med mere farve, sødme og kraft. En alsidig dessertvin til en god pris. 50 cl. 14,5 % vol.;
Se mere
Helt fantastisk vermouth fremstillet efter en gammel andalusisk opskrift. Basis er en 8 år gammel oloroso tilsat en anelse px og forgæret med urter fra Robles’ egne vinmarker, bl.a. lavendel, kløver og valmue. Der afsluttes med en smule kanel, og resultatet minder ikke så lidt om det andalusiske køkken og dets brug af krydderier. VRMT har en fin balance mellem det søde, det bitre og det syrlige. 15 % vol. 1 liter. Vegansk.
Se mere