Hvidvin
Hos os finder du altid økologiske hvidvine til enhver smag og lejlighed. Hos os kan du friste ganen og gæsterne med vine i forskellige prisgrupper og varianter, og du finder altid en økologisk hvidvin der passer til lige netop dig og dit behov.
Økologisk hvidvin er den ideelle ledsager til den lette frokostanretning, forretten eller retter med grønsager, fisk og fjerkræ, og vores udvalg spænder bredt fra den komplekse, dog elegante Chardonnay til den friske og krydrede Verdejo og en verden af hvidvine derimellem. Derudover finder du hos os et udvalg af sødere økologiske hvidvine som eksempelvis den forførende Muscat d’Alsace der med sin sødlige duft og smag, passer perfekt som aperitif eller som elegant ledsager til dessert- og osteanretninger. Gå på opdagelse i vores store udvalg, og tøv aldrig med at kontakte os ved at udfylde vores kontaktformular eller på telefon: 20780318 hvis du har brug for råd og vejledning til at udvælge den ideelle vin til netop dit behov. Husk også at gå på opdagelse i vores store udvalg af økologiske rødvine.

Hvidvin med en strågylden farve og duft og smag af en blanding af tropefrugter og frugter fra Middelhavsegnene. Går fint til tapas, salater, kylling, fisk mm., eller bare til at nyde en varm dag på terrassen. Vegansk. 75 cl. 12,5 % vol. Navarrsotillo er en mindre familieejendom på ca. 70 hektar i Rioja/Navarra i det nordlige Spanien. Den blev grundlagt 1995 af de to brødre Andrés og Ramón Serrano. Området er begunstiget af kolde vintre, milde forårsmåneder, regnfulde efterår, samt tørre og varme somre. Dertil kommer, at jorden er meget velegnet til dyrkning af vin. Den gode kombination af klima og terroir gør det muligt, at man her kan frembringe elegante vine med bløde tanniner.
Se mere
Verdejo er den nye sort i hvidvin – florale noter, frisk og krydret i munden. Meget behagelig at drikke. Arbol de Vida er spansk for Livets Træ, og den flotte etiket er et fint eksempel på Livets Træ. Biodynamisk. 11,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Tør og frugtig hvidvin fremstillet på de lokale druer Bombino Bianco og Pampanuto. Velegnet til forretter med fisk, kylling eller blot til et glas på terrassen. 75 cl. 12,5 % vol.
Se mere
”Birkevinen er en vin til mad, men anvendes oftest om sommeren som velkomstdrink. Vinen er en dejlig frisk drik, især velegnet til at nyde en varm sommeraften. Birkevinen er lavet af 100 % økologisk birkesaft fra egne træer. Birkesaften bliver tappet af træerne i marts måned. Vinen er filtreret for at undgå bundfald. Birkevinen kan med tiden danne et meget svagt bundfald. Birkevinen er lagret på egefade i ca. 10 mdr., det har givet vinen et svagt lyserødt skær. Kokken Claus Meyer har foreslået at bruge den som velkomstdrink med lidt danskvand, is og hindbær. Jordbær kan også bruges”. Bjarne Thougaard, vinavler. 50 cl. 14 % vol.
Se mere
Dejlig levende hvidvin med eksotiske frugtnuancer og en tiltalende kompleks smag. Fremstillet af den røde drue Cabernet Cortis ved en helt speciel proces, hvor druemosten kun opnår ganske kort skindkontakt. . Nye regler bevirker, at denne vin fremover ikke må kaldes blanc de noir, (da der lidt farve i vinen), og Gustavshof har derfor givet den nyt navn, Bright Cabernet, som således er en afløser. Velegnet ledsager til mange forskellige retter. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Dejlig levende hvidvin med eksotiske frugtnuancer og en tiltalende kompleks smag. Fremstillet af de to røde druer Cabernet Cortis og Cabernet Sauvignon ved en helt speciel proces, hvor druemosten kun opnår ganske kort skindkontakt. Velegnet ledsager til mange forskellige retter. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Skøn chardonnay uden brug af fad, frugtrig med lidt citrus, meget fyldig og med lang eftersmag. 75 cl. 12,5 % vol.
Se mere
Elegant og kompleks hvidvin med krop og strejf af modne bananer og krydderurter. Mineralsk og fyldig. Håndplukket. Kraftige fiskeretter og lyst kød passer perfekt til denne topvin. Parker 88 p. Anbefaling Biofach. 75 cl. 14 % vol. Vegansk.
Se mere
Hvidvin, frisk og floral næse, frugtig smag og nøddeagtig eftersmag. Ikke tilsat svovl. 12 % vol. 75 cl. Druesorten er Cortese. Biodynamisk.
Se mere
En rigtig Chardonnay-billedbog. En hvidvin med stor kraft og en meget flot struktur. Der fornemmes måske lidt hasselnød i duften sammen med den i øvrigt lækre frugtighed. I munden er der masser af smag af bl.a. abrikos og citrus. Lang eftersmag. Kan gemmes. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
En af de få vine, der passer til det kinesiske og ostindiske køkken, fordi den sur-søde smag fint går i spænd med krydrede eksotiske retter. En helt utrolig aromatisk vin med noter af tropiske frugter, hyldeblomst, rosenblade, æble, sort peber osv. Biodynamisk. Vegansk. Også velegnet til ost og desserter. Serveringstemperatur 8-12 grader. 75 cl. 13,5 % vol. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Dessertvin. Senthøstede druer giver den største sødme. Med gode noter af honning er denne vin således yderst velegnet til diverse desserter eller til et ostebord med et godt udvalg af faste oste. 75 cl. 13 % vol. Biodynamisk. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Tør og frugtig hvidvin med en sjælden duft af ananas og banan og intensiv smag med let syre. Der tænkes meget i at spare på fossile brændstoffer og kemiske hjælpestoffer. Naturvin fremstillet på Pinot Gris (det franske navn) og Johanniter, tilsat en anelse svovl og let filtreret. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
En skøn moselvin - sprød, mineralsk og elegant. Æble og fersken, pære og honning. 11 % vol. 75 cl. Med skruelåg. „Mineralischer Riesling aus unseren besten Rieslinglagen“. Frank Brohl driver en lille vingård på blot 5 ha, hvoraf en del parceller ligger på stejle klippeskråninger, der kun kan nås med kabler og spil.
Se mere
For mange er hylden midsommerens træ. Med sine velduftende, hvide skærme lyser den op i landskabet, mens mosekonen brygger og romantikken blomstrer. Søbogaards hyldeblomstvin røber ved første bekendskab sin oprindelse. Hyldeblomsten er umiskendelig og druen runder smag og bouquet perfekt af. Hyldeblomstvin er et tema med mange variationer. Nyd den f.eks. med isterninger og en skive citron - eller fortyndet med danskvand - eller som dessertvin ved ca. 150, hvor blomstersmagen kommer helt til sin ret. Men også som basis i din helt egen drink eller punch. 70 cl. 14,5% vol.
Se mere
Ved en yderst skånsom behandling af druer og most lykkes det at frembringe en hel lille åbenbaring af fascination og fortryllelse. Fuld af friskhed og subtile aromaer og alligevel med en stor kraft - dog parret med elegance og finesse. Guldmedalje Biofach 2014. 75 cl. 12,5 % vol. Biodynamisk.
Se mere
En kompleks sauvignon blanc med skøn lang eftersmag. Dens friske og mineralske karakter gør den velegnet til alt godt fra havet. 12,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Gylden sødlig hvidvin med en god syre. Frisk og køligt alternativ til terrassen. I smagen anes lidt bananer og pærer. Druesorten er airen. Med avanceret teknik er det muligt at stoppe gæringen ved en hurtig nedkøling, når druemosten er ved 40 g. restsukker pr. liter. Serveringstemperatur: 10-11 gr. C. 10,5 % vol. 75 cl. Vegansk. Forfriskende som aperitif og velkomstdrik, men også velegnet sammen med salater, fisk eller pasta.
Se mere
Muscat-druen får i Alsace en forførende sødlig duft og smag. Velegnet til aperitifs, receptioner, velkomstdrik osv., samt oste og desserter -og ikke mindste friske asparges. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 %. Familien Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, hvilket ofte bevirker, at hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner, der frembringer yderst behagelige vine med så meget karakter, at vinentusiaster sjældent lades indifferente ved mødet med vinene fra Simonis.
Se mere
En helt enestående naturvin med kraftige aromaer, nøddeagtig og let smørret, rig på eksotiske frugtnuancer som papaya og mango. Ikke en verdejo i klassisk forstand, men en elegant hvidvin, der viser hvilken mangfoldighed denne drue gemmer på. Vegansk. Ikke tilsat sulfitter. Producenten er Bodegas Menade, Valladolid. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
Her er duft af akaciehonning og tørrede abrikoser. Farven er mat gul, orange henimod let brunlig. Syren er klar og balanceret som i appelsin med en let fedme og mineralsk salt. Sødme som i modne æbler. Der er en levende fornemmelse med friske citrusfrugter, stikkelsbær og vanilje. Naturvin fremstillet på chardonnay-druen uden tilsætning af sulfitter. Let filtreret. Ved fremstilling af orangevin fjernes skaller og kerner ikke under gæringsprocessen (modsat hvidvin), og vinen får således både mere farve og mere smag. 75 cl. 12 % vol. Biodynamisk. Ikke tilsat sulfitter. Vegansk.
Se mere
Denne hvide driuesort er den mest udbredte i Georgien, og vinen har gæret flere måneder sammen med skaller og kerner i amforaer. Denne orangevin er nærmest kobberfarvet, og der er noter af modne æbler, marcipan og krydderurter. Der er en tør vin med god syre og tydelig smag af tanniner. Økologisk certificeret. NB: Serveres bedst ved en temperatur på 17-18 grader. 75 cl. 14,5 % vol. Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
En fyldig og kraftig hvidvin med frugtagtig bouquet og lang eftersmag. Der anes en let røget aroma og en duft af skovbund. Anbefales til fisk og fjerkræ,men er også velegnet til de mange forskellige røgvarer af fisk og kød. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13,5 % vol. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Lækker hvidvin med modne frugtnuancer af nødder, modne pærer og tørrede frugter. Usvovlet og ufiltreret riesling fra de bedste marker og med en god struktureret smag af mineralitet fra de tertiære kalklag i undergrunden. Naturvin. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
En yderst vellykket hvidvin med noter af stikkelsbær of citrus. 56 % sauvignon blanc og 44 % semillon. 75 cl. 13 % vol. Vegansk. Gården drives biodynamisk. Kopi af certifikat kan forevises, men Demeter-mærket vises ikke på etiketten pga. økonomi.
Se mere
Her er der tale om en specialitet. Det er en vin man sjældent oplever og det kræver en meget engageret og dygtig vinbonde, der kan sit håndværk, for at ”fremtrylle” denne vin. Druerne presses meget let, så den blå drueskal ikke når at give farve til druemosten, men alligevel fornemmes lige en let rosa tone. Vinen er tilsat et minimum af sulfitter. Det er en meget spændende og flot vin lavet på den vanskelige røde pinot noir drue. I glasset folder den sig ud i flere nuancerede dufte som i en stor blomsterbuket. Smagen er meget ren og med flot fylde og fin friskhed. Smagsnuancerne er meget elegante og der er tale om en virkelig velafstemt vin, der afslutter med en næsten ”forbløffende” lækker eftersmag. Wine Orbit flotte 90 point af 100. A new and very nice take on Noir 4 stars by Yvonne Larkin. Vegansk. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
Næsen mødes straks af en liflig og dejlig fyldig aroma. Der er tale om et uimodståeligt indtryk af kraft og samtidig renhed og friskhed med fine noter af pære og vanilje. Smagen er frugtig med mange fine nuancer, fx fornemmes også fersken og nektarin. Der er tale om en koncentreret og kompleks vin med en fylde der både overrasker og fornøjer. Prøv den ”bare sådan” som aperitif, til kraftige fiskeretter, ”alt godt fra havet”, røget fisk, retter med laks og prøv den også til fx velkrydret lyst kød, kalv og orientalske retter. 75 cl. 13,5 % vol. Vegansk.
Se mere
Velsmagende, aromatisk frisk hvidvin med elegante noter af passionsfrugt og lime. Koncentreret vin med god krop. Liflig smag med flot harmoni og let krydret lang eftersmag. Det kølige klima på Sydøen giver en frisk og fyldig hvidvin, der er utrolig lækker til fisk og antipasti. Hvidvinene fra Loire får her en værdig konkurrent. Wine Spectator 89 point.13 % vol. 75 cl. Denne vingård var den første med certificerede økovine i New Zealand allerede I 1990’erne. I 2006 blev ejendommen overtaget af ægteparret Lars and Sam Jensen med de danske aner. Vinstokkene er plantet i lerholdig opskyllet sand, hvor frugtbarheden – og dermed mængden af druer – er relativt lav. Vegansk vin.
Se mere
Riesling er den perfekte mad-vin. Renser munden og er uovertruffen til fisk og lyst kød. En ”gastronomisk vin”. Tør,frugtig og fuld af mineralitet. 13,5 % vol. 75 cl. Biodynamisk. Vegansk, Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Granit giver en ekstra aroma af bl.a. grape. Med alderen udvikles smagen med tyk flydende honning og måske lidt petroleum.13 % vol. 75 cl.
Se mere
Et par små parceller lidt ovenfor landsbyen kaldes Katzenstegel (Clos des Chats på fransk). For at komme frem dertil, skal man gå ad små skovstier. Her modner druerne mere langsomt, hvilket giver en speciel friskhed i smagen med delikate og sprøde noter af friske frugter, slåenbær og en smule lemon, samt en rigtig lang og kompleks eftersmag. Velegnet til Alt godt fra havet, sushi og hvidt kød. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13,5 % vol. Familien Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, hvilket ofte bevirker, at hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner, der frembringer yderst behagelige vine med så meget karakter, at vinentusiaster sjældent lades indifferente ved mødet med vinene fra Simonis.
Se mere
En fin tør hvidvin med en tydelig mineralitet, let frugt, harmonisk syre og god langvarig smag i munden. Dittelsheim består af en tung kalk- og mergelholdig jordbund, og på de varme skråninger får druerne god varme og mulighed for at modne godt. Naturvin tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke kan måles. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Aromatisk og eksotisk med noter af mandarin og ananas. Kompleks og delikat med tydelig mineralitet og lang eftersmag. Perfekt til skaldyr, fjerkræ samt ost, især ged. Biodynamisk. Familien har en lille parcel på dette grand cru-bjerg af granit. 14 % vol. 75 cl. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
En tør hvidvin med en mild syre. Den har en god og behagelig smag, der holder længe i munden. Sinnvoll betyder fornuftigt gennemtænkt, og vingården driver en sinnvoll produktion, der resulterer i sinnvoll nydelse i glasset. Der tænkes meget i at spare på fossile brændstoffer og kemiske hjælpestoffer. Naturvin fremstillet på johanniter-druen, tilsat en anelse svovl og let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke er målbart. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere
Fasoli Gino regnes for en af de allerbedste Soave producenter i Italien. Hvidvinen er produceret på 100% Garganega druer. Den er ikke fadlagret og både aroma og smag afspejler elegant friskhed. Lifligt indtryk af blomster, lyse roser og lidt æble og pære. Der er en fin balance i smagen mellem frugt og syre, samt et fint islæt af citrusagtig friskhed. Tiltalende fylde i den friske eftersmag. 75 cl. 12.5 % vol. Vegansk. Vingården ligger 25 km øst for Verona i en dal beskyttet af bjerge mod nord. Jorden består af dels ler, dels sand og grus. Familien ejer selv 14 ha, men køber desuden efter nøjagtige anvisninger vindruer hos familie, naboer og venner i nærheden, i alt ca.100 ha. Kravene er høj kvalitet og lavt udbytte, ligesom det er vigtigt at behandle jorden omsorgsfuldt og sikre jordens sundhed for kommende generationer, bl.a. ved at anvende naturgødning og kompost samt have græs mellem rækkerne. Beskæring udføres for ensartet modning, og druerne er håndplukkede. Gården benytter sig af solenergi og er ad den vej klimaneutral. Slægten overtog gården i 1925, og den drives nu af et par unge mennesker i 4. generation med hjælp fra faderen. Økologisk allerede i 1984. Sortimentet er bredt og spænder fra dagligvine til de dyreste amaroner. Tankegangen er på den ene side innovativ og eksperimenterende, mens man på den anden side anvender knowhow nedarvet gennem 4 generationer. .
Se mere
Alkoholfri hvidvin. Frugtig og frisk chardonnay med aromaer af bl.a. æble og pære. Alkoholen er ekstraheret nænsomt ved en speciel proces. Indhold: hvidvin, sakkarose, kulsyre.75 cl. 0 % vol. Vegansk.
Se mere
En elegant og frugtig hverdags-hvidvin. Dejlig ukompliceret med en intens og rig struktur. Vinen er stabil og kan være åbnet flere dage uden at ændre karakter. En milepæl indenfor usvovlet hvidvin. Druerne er grauburgunder og johanniter. Naturvin. Let filtreret. Histamin-check viser et så lavt indhold af histaminer, at det ikke er målbart. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 % vol.
Se mere