Orange

Denne orangevin dufter bl.a. af pale ale, vanille, citronmelisse og hvid peber. Smagen er kompleks med noter af ingefær, æble, røg og orangeskal. Alt i alt en god indgang til temaet orangevin. Fremstillet af druerne silvaner og grauburgunder, spontangæret, lagret i store egetræstønder, ufiltreret. Naturvin 75 cl. 12,5 % vol. Weingut Keth er en større vingård på 60 ha, hvor Mathias Keth fremstiller en lang række vine lige fra top-rieslinge til naturvine.
Se mere
Orangevin på Gewurztraminer-druen. Aromaerne fra denne yderst aromatiske druesort kan i vid udstrækning genfindes i denne orangevin. Her er både tropiske frugter som mango og litchi, rose, æble og sort peber. Vinen er tør, velstruktureret og med lette tanniner. Kan nydes som aperitif med en chorizo, til krydrede retter eller med modne faste oste. Biodynamisk. Vegansk. 14 % vol. 75 cl Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Her er duft af akaciehonning og tørrede abrikoser. Farven er mat gul, orange henimod let brunlig. Syren er klar og balanceret som i appelsin med en let fedme og mineralsk salt. Sødme som i modne æbler. Der er en levende fornemmelse med friske citrusfrugter, stikkelsbær og vanilje. Naturvin fremstillet på chardonnay-druen uden tilsætning af sulfitter. Let filtreret. Ved fremstilling af orangevin fjernes skaller og kerner ikke under gæringsprocessen (modsat hvidvin), og vinen får således både mere farve og mere smag. 75 cl. 12 % vol. Biodynamisk. Ikke tilsat sulfitter. Vegansk.
Se mere
Denne hvide driuesort er den mest udbredte i Georgien, og vinen har gæret flere måneder sammen med skaller og kerner i amforaer. Denne orangevin er nærmest kobberfarvet, og der er noter af modne æbler, marcipan og krydderurter. Der er en tør vin med god syre og tydelig smag af tanniner. Økologisk certificeret. NB: Serveres bedst ved en temperatur på 17-18 grader. 75 cl. 14,5 % vol. Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
Denne røde druesort er den betydeligste i Georgien, og den har gæret i amforaer i flere måneder sammen med druekvaset. Farven er meget mørk, næsten sort, og der er noter af røg, mørke bær og kirsebærlikør. Det er en tør rødvin med bløde tanniner og animalske toner. Økologisk certificeret . Serveringstemperatur bedst ved 17-18 grader. 75 cl. 14,5 % vol. Georgien anses for at være den europæiske vinavls vugge, og man regner med, at der er fremstillet vin her i 7.-8.000 år. I dag valfarter journalister, vin-freaks og andre til det lille land ved foden af Kaukasus for at opleve de nedgravede amforaer, hvori vinen gærer med skindkontakt. Nogle af de oprindelige metoder for gæring og/eller lagring i amforaer af ler er nemlig bevaret netop her i Georgien. Hos Kurdadze er der anlagt et system af terrasser, der muliggør, at vinen han flyde fra den ene amfora (kaldet qvevri) til den anden uden nogen form for pumpning og kun ved hjælp af tyngdekraften. Alle vine spontangærer og behandles i øvrigt så lidt som muligt, bliver ikke filtreret, og får kun minimal tilsætning af sulfitter før de kommes på flaske.
Se mere
Orangevin på Pinot Gris-druen. Orangevin fremstilles ved, at druerne gærer sammen med vinen i længere tid, således at såvel nogle af farvestofferne som flere af smagsstofferne kommer med over i den færdige vin. Vinen kommer på den måde til at minde lidt om en rødvin. Tangerine er aromatisk med noter af røde frugter som ribs, jordbær og kirsebær. Den er behageligt tør, med bløde tanniner og en god lang eftersmag. 89/100 i Revue du Vin de France. Biodynamisk. Vegansk. 13 % vol. 75 cl. Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere