Frankrig
Under denne kategori kan du se vores store online udvalg af franske økologiske vine og sprituosa. Vi har nøje udvalgt vinene til dig, og sikrer dig den bedste kvalitet direkte fra vores fornemme franske vindistrikter. Følg med på økovin.dk og hold øje med tilbud på din favoritvin fra Frankrig i vores webshop.

Masser af rød frugt med noter af krydderurter og lakrids. Rødvin uden tilsatte sulfitter og med naturlig gæring. Fremstillet af druerne grenache og syrah. Velegnet til mange retter: en god bøf, grill, salater eller pasta. 90 p. Decanter. Guld Millesime Bio. Biodynamisk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Absinth blev forbudt i Frankrig i 1915. Man mente, at mange af den tids kunstnere som Van Gogh, Toulouse-Lautrec og flere andre, var blevet sindssyge af at indtage for meget absinth på datidens cafeer. Forbuddet blev udbredt til andre lande, men f.eks. ikke til Danmark. I nyere tid er absinth igen blevet lovlig at producere og drikke. Muligvis er det en af EUs velsignelser. Absinth har høj alkoholprocent og er tilsat anis og malurt samt flere andre urter. Smagen er lakridsagtig og med en mynteagtig bitterhed. Ved tilsætning af vand bliver drikken mælkehvid. 68 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Håndplukkede Chenin Blanc-druer i renkultur – Loires berømte hvidvin. Der en duft af æblehave i blomst og af pære. I munden fint indkorporerede tanniner og stor fylde. Meget drikkevenlig og en fantastisk ledsager til rigtig mange retter. Biodynamisk. 75 cl. 12,5 % vol. Familien Amirault har i mere end 180 år dyrket vinmarkerne her i St. Nicolas de Bourgueil. Der er 34 ha, og de nuværende ejere har siden 2012 drevet gården økologisk, og nu biodynamisk. Til ejendommen hører desuden nogle parceller i nabo-områderne Anjou og Touraine. Vinkælderen er noget helt specielt. Den er bygget ind i klippen via et gammelt stenbrud, og her er altid hele året rundt 13 gr. C.
Se mere
Pebermynte-likør med masser af myntesmag. Fremstillet af vand, sukker, spiritus og mynte. Anvendes som aperitif, eller blandes i f.eks. cocktails, is og chokolade. 50 cl. 16% vol.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Baco fremmer kraft og fylde i drikken. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 6 år i egetønder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Artez anvender to forskellige druesorter til sine armagnac. Baco fremmer kraft og fylde i drikken, mens folle blanche mere fremmer det runde og bløde. Det er således også årsagen til, at de holder druerne adskilt og fremstiller to slags armagnac med hver deres drue. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 4 år i egetænder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Armagnac af druer fra gamle vinstokke på den lokale druesort Baco. Artez anvender to forskellige druesorter til sine armagnac. Baco fremmer kraft og fylde i drikken, mens folle blanche mere fremmer det runde og bløde. Det er således også årsagen til, at de holder druerne adskilt og fremstiller to slags armagnac med hver deres drue. Destilleret i egen alambic. Lagret mindst 4 år i egetænder. 40 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Det ypperste fra de stejle skiferbjerge ved Middelhavskysten i Banyuls. 50 cl. 17% vol.
Se mere
Mandalaeres top-produkt. En årgangs-armagnac fra 2000. Altså en "single cask", som skotterne ville benævne den. En helt unik armagnac, kun få flasker tappet. Mindelser om svesker, kaffe, nødder. Biodynamisk, høj alkoholprocent. 48 % vol. 50 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Fra topområdet Bas Armagnac kommer denne skønne fadlagrede drik med mindelser om nødder og søde frugter. Biodynamisk. 42 % vol. 70 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Fantastisk armagnac fra topområdet Bas-Armagnac med mindelser om kaffe, blommer og vanille. Lagret hele 10 år på egefade. Høj alkoholprocent. Biodynamisk. 48 % vol. 70 cl. Området Armagnac ligger syd for Bordeaux i Frankrig, og her har man i århundreder fremstillet sin helt egen specielle spirituøse drik, armagnac. Maurice de Mandalaere driver sin lille ejendom på blot 10 hektar efter de biodynamiske principper, som han gik over til allerede i 1997.
Se mere
Lagret 18 måneder på barriques. Gemmevin. Biodynamisk. 15 % vol. 75 cl. Den familieejede vingård Domaine de Beaurenard drives af de to brødre Daniel og Fréderic Coulon på syvende generation. Siden 2005 har vinproduktionen været økologisk og områderne med vinstokkene dyrkes ud fra biodynamiske principper. Klassiske traditioner og fornyelse er to vigtige dyder for Daniel og Fréderic, som hele tiden forsøger at forbedre vinfremstilligens processer. Når tiden er inde og druerne skal høstes, får hver arbejder to spande, en til de helt perfekte druer og en til de vindrueklaser, der ikke er helt modne. Herefter er det udelukkende de perfekte druer, der bruges til Domaine de Beaurenards vine.
Se mere
Stor mineralitet og et bredt frugtspektrum. Superelegant og med en enorm fylde i munden. En eftersmag, der næsten ikke vil holde op. Lagret 18 måneder på barriques. Gemmevin.. Robert Parker 96 ponts. Biodynamisk. 14,5 % vol. 75 cl. Den familieejede vingård Domaine de Beaurenard drives af de to brødre Daniel og Fréderic Coulon på syvende generation. Siden 2005 har vinproduktionen været økologisk og områderne med vinstokkene dyrkes ud fra biodynamiske principper. Klassiske traditioner og fornyelse er to vigtige dyder for Daniel og Fréderic, som hele tiden forsøger at forbedre vinfremstilligens processer. Når tiden er inde og druerne skal høstes, får hver arbejder to spande, en til de helt perfekte druer og en til de vindrueklaser, der ikke er helt modne. Herefter er det udelukkende de perfekte druer, der bruges til Domaine de Beaurenards vine.
Se mere
Stor mineralitet og et bredt frugtspektrum med blomme, brombær og en snert lakrids. Superelegant og med en enorm fylde i munden af bl.a. nougat, kirsebær og fine tanniner. En eftersmag, der næsten ikke vil holde op. Fantastisk ledsager til mad. Lagret 18 måneder på barriques. Gemmevin. Nummererede flasker. Parker 96 p. Biodynamisk. 15,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Yderst vellykket rødvin fra Loichet. Masser af saftig frugt som kirsebær og blomme, og dertil tydelige noter af krydderurter som rosmarin og peber. En vin i den moderne burgunderstil med moden frugt, der gør vinen let at drikke. Kan med fordel gemmes nogle år. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Skøn duft og smag af fuldmodne æbler, vanille og lidt lakrids. Calvados fremstilles i Normandiet på basis af cider. Lagret på egetræstønder, og denne VS består af en udvalgt blanding fra forskellige tønder med 2-3 år på bagen. Går fint sammen med desserter og oste - eller bare for sig selv. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Her er aromatiske urter og tørrede frugter med lang eftersmag. Extra old består af en udvalgt blanding af calvados, der har lagret i egetræstønder fra 6 til 10 år. Farven er orangeagtig og duften er med vanilje og tarte tatin. Smagen er udsøgt med mandler og nødder og noter af chokolade og cigarkasse. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Vielle Reserve består af en udvalgt blanding af calvados, der har lagret i egetræstønder mellem 4 og 7 år. Farven er ravgylden og smagen nærmer sig lidt det cognac-agtige med noter af hasselnød og kandiserede frugter. Prøv den evt. til frugtdessert. 70 cl. 40 % vol. Pepin er et gammelt familieforetagende, der i generationer har produceret cider og calvados. For nogle år siden gik de over til økologisk produktion. Cideri og destilleri ligger ved Chateau de Serans i Orne-dalen i Normandiet. Familien driver et helt traditionelt cideri med de sorter af æbler og pærer, der igennem århundreder er blevet fundet bedst egnede til at fremstille cider og calvados. Der er tale om både søde og bitre sorter, mest af æble. Ialt har de 42 ha med frugttræer. Calvados fremstilles ved at destillere cider og derefter lagre destillatet på egetræstønder.
Se mere
Destilleret 2003 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 15 år gammel calva. 70 cl. 41 % vol. Lakforsejling og eitket lettere skadet under transport – derfor nedsat pris.
Se mere
Destilleret 2005 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 13 år gammel calva. 70 cl. 41 % vol.
Se mere
Destilleret 2007 og derefter lagret på egetræstønder. Kommet på flaske 2018. 11 år gammel calva. 70 cl. 43 % vol.
Se mere
Forskellen til Petit Chablis er tydelig med en næsten puritansk klarhed og renhed uden krummelurer. Der er flint i næsen og masser af smag med en elegant og moden syrestruktur. Skøn chardonnay uden brug af fad. Perfekt ledsager til Alt Godt fra Havet. 75 cl. 12,5 % vol. Om domænet: Philippe Goulley er en af øko-pionererne i Chablis. Hans vinmarker blev økologiske så tidligt som i 1991. Chardonnay er absolut hoved-druen i Chablis. Vingårdens chardonnay-druer er af en helt overbevisende høj kvalitet, ikke mindst når man betænker, at Goulley er i stand til at frembringe rene klassevine uden anvendelse af eg eller andre hjælpemidler, som ellers benyttes for at forbedre druernes naturlige karakter. De lækre ristede aromaer, som er så forførende, er fremtrædende i alle Goulleys vine.
Se mere
Vinen fra disse gamle vinstokke har alt det, som chardonnay i Chablis kan. Høj mineralitet, karakter og masser af spil i en fint ciseleret syre, som man kun kan finde i Chablis. Frugtrig med lidt citrus med en bouquet af modne æbler, fersken og blomster og en lang eftersmag. 75 cl. 12,5 % vol. Om domænet: Philippe Goulley er en af øko-pionererne i Chablis. Hans vinmarker blev økologiske så tidligt som i 1991. Chardonnay er absolut hoved-druen i Chablis. Vingårdens chardonnay-druer er af en helt overbevisende høj kvalitet, ikke mindst når man betænker, at Goulley er i stand til at frembringe rene klassevine uden anvendelse af eg eller andre hjælpemidler, som ellers benyttes for at forbedre druernes naturlige karakter. De lækre ristede aromaer, som er så forførende, er fremtrædende i alle Goulleys vine.
Se mere
Denne blanc de noirs repræsenterer alt det, der karakteriserer en god champagne: en herlig duft og en afrundet og frisk smag, der minder om honning, akacie og friske frugter. Fremstillet på 100 % pinot noir-druer. Biodynamisk. 75 cl. 12 % vol.
Se mere
Fortryllende og smuk rosé, frisk med god syre og en anelse jordbærsmag. Biodynamisk. 75 cl. 12,5 % vol. Champagne Fleury Père et Fils, Champagne. Champagnen fra Champagne Fleury produceres i hjertet af den franske champagne-region, og har ry for at være den allerførste champagne, der er fremstillet gennem en 100% biodynamisk proces. Familien, der ejer Champagne Fleury har fremstillet champagne i mere end 100 år, hvilket betyder at erfaringer og håndværk er blevet videreført til mange generationer. Champagnen er blevet dyrket økologisk siden 1970 og sidenhen med udgangspunkt i biodynamiske prodesser siden 1989. Verden over er Champagne Fleury en yderst anerkendt champagne, som sælges på de fineste restauranter rundt omkring i verden. se mere her: http://www.champagne-fleury.fr/
Se mere
Tæt saftig parade-sauternes med en sjælden styrke, med noter af moden ananas, honningmelon, citrusskal og fersken i denne skønne drik, der i øvrigt blot bliver bedre med årene. Modtaget masser af priser, bl.a. Biofach Gold 2018, Féminalise Paris 2018. 14%. 50 cl.
Se mere
Biodynamisk top-kvalitet med en utrolig delikat og frugtbetonet finesse. Frisk, kølig og sprød frugt med herlige helt utrolige aromaer af morbær, jordbær, ganske meget solbær og en friskhed som en let sommerregn. Ren hedonisme. Druerne er merlot (85%) og cabernet franc (15%). Slottet blev økologisk allerede i 2006 og biodynamisk 2008. Areal 18 ha. Kan leveres i 6-trækasse eller enkeltvis. 92/100 Wine Enthusiast, 92/100 Gilbert & Gaillard, 90/100 Parker, 88/100 James Suckling. 75 cl. 14 % vol. Biodynamisk.
Se mere
Denne rødvin hører til en af de bedste fra området. Der er duft af kirsebær og vanille og en blød og rund smag. En fyldig, kraftig varm og tanninrig vin, der kan drikkes nu, men som også gemmes i 10 år eller mere. En rigtig lækkerbidsken. Til and og flæskesteg, til okse og vildt. Til ost. Lagret på egefade i 15 måneder. Druerne er de klassiske for egnen: merlot (70%), cabernet franc og cabernet sauvignon. 75 cl. 14 % vol.
Se mere
Rødvin med en dyb blårød farve. Der er duft af modne bær, blommer og tobak. Smagen er rig og fyldig og balancerer med aromaer af saftige røde og sorte bær, urter, peber og bløde tanniner. Druerne er merlot, cabernet sauvignon, petit verdot og cabernet franc. 75 cl. 13,5 % . Château Meyre ligger i hjertet af Medoc lige ved siden af vinmarkerne, som grænser op til Margaux. Château Meyre har lavet vin i tre århundreder, og blev anset som et velrenommeret slot i Medoc allerede i 1876. Slottet blev klassificeret Cru Bourgeois i 1932. Ejendommen består totalt af 19 hektar. 13 hektar foran slottet har kalk, ler og sand. 4 hektar (Haut-Médoc) befinder sig nærmere Gironde, og her er jorden mestendels grus. Endelig har man 2 hektar, der ligger i Margaux. Man går meget op i bæredygtighed og miljøvenligt landbrug. Château Meyre har været økologisk siden 2008, og certificeret siden 2011. 2020 tildelt status of Cru Bourgeois Superieur.
Se mere
”Single cask” cognac fra 1986. Helt unikt produkt, destilleret og lagret i 31 år i den samme tønde, derefter kommet på flaske i 2017, ingen blanding. Kun meget få flasker. 50 cl. 40 % vol.
Se mere
En rigtig Chardonnay-billedbog. En hvidvin med stor kraft og en meget flot struktur. Der fornemmes måske lidt hasselnød i duften sammen med den i øvrigt lækre frugtighed. I munden er der masser af smag af bl.a. abrikos og citrus. Lang eftersmag. Kan gemmes. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
En perfekt og fantastisk blanding af original Bourgogne-stil og moderne vinmager-kunst med fuldmodne pinot noir-druer. En rødvin med masser af røde frugter, krydderurter og skovbund. En helt eventyrlig bourgogne. Lang eftersmag. Kan med fordel gemmes. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
En perfekt og fantastisk blanding af original Bourgogne-stil og moderne vinmager-kunst med fuldmodne pinot noir-druer. En rødvin med masser af røde frugter, krydderurter og skovbund. En helt eventyrlig bourgogne. Lang eftersmag. Kan med fordel gemmes. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
Efter 36 måneders lagring er boblerne fine og aromaerne delikate. Her er masser af fine små luftbobler og både duft og smag er frisk, floral og mineralsk. En flot „champagne“, der på samme tid er fyldig, blid og med kraftig mineralitet. Det er en vin til fest og selskabelighed. Den kan serveres som velkomstdrink og aperitif, eller til tapas, til sushi eller i øvrigt til fisk og skaldyr Biodynamisk. 5 stjerner og 90/100 points hos Alt om Vin. 91/100 p. hos Din Vin Guide. 13 % vol. 75 cl. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Domænets nye kultvin. I begyndelsen blid, men senere mere kraftfuld og saftig. Her er masser af saft og kraft samt anelser af chokolade og lakrids. Det er en mere moderne stil, som ikke lige glemmes med det første. Druerne er cinsault, grenache, syrah og mourvedre. Etiketten viser en kamille i blomst. Udtræk af kamille anvendes i biodynamisk dyrkning bl.a. for at styrke plantens calciumoptag og for større modstandskraft mod tørke. Fremragende ledsager til vildtretter, krydrede retter med kød eller grønsager - også god til grill. Biodynamisk. 14,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Her er masser af sorte bær, blommer og skovbær samt et lille touch af chokolade. Slank og elegant i udtrykket med bl.a. søde kirsebær. En frisk og umiddelbar vin med en anelse honning i en god lang eftersmag. Druerne er først og fremmest grenache, syrah, mourvedre og cinsault, og der høstes blot 25 hl/ha. Nummererede flasker. Wine spectator 91 p. Mængder af udmærkelser, over 350 stk. gennem årene. 15 % vol. 75 cl
Se mere
Skovbær og lakridsrod, Lang eftersmag. 7. generation driver i dag vinslottet. Biodynamisk. 14,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Den familieejede vingård Domaine de Beaurenard drives af de to brødre Daniel og Fréderic Coulon på syvende generation. Siden 2005 har vinproduktionen været økologisk og områderne med vinstokkene dyrkes ud fra biodynamiske principper. Klassiske traditioner og fornyelse er to vigtige dyder for Daniel og Fréderic, som hele tiden forsøger at forbedre vinfremstilligens processer. Når tiden er inde og druerne skal høstes, får hver arbejder to spande, en til de helt perfekte druer og en til de vindrueklaser, der ikke er helt modne. Herefter er det udelukkende de perfekte druer, der bruges til Domaine de Beaurenards vine.
Se mere
Meget koncentreret og harmonisk med stor elegance. Skovfrugter, tobak, lakridsrod. Lang eftersmag. 15 måneder i store egefade. En stor årgang, der kan gemmes længe, til 2035. Druerne er grenache, syrah, mourvedre og cinsault, og der høstes 25 hl/ha. Biodynamisk. 15 % vol. 75 cl. Den familieejede vingård Domaine de Beaurenard drives af de to brødre Daniel og Fréderic Coulon på syvende generation. Siden 2005 har vinproduktionen været økologisk og områderne med vinstokkene dyrkes ud fra biodynamiske principper. Klassiske traditioner og fornyelse er to vigtige dyder for Daniel og Fréderic, som hele tiden forsøger at forbedre vinfremstilligens processer. Når tiden er inde og druerne skal høstes, får hver arbejder to spande, en til de helt perfekte druer og en til de vindrueklaser, der ikke er helt modne. Herefter er det udelukkende de perfekte druer, der bruges til Domaine de Beaurenards vine.
Se mere
En rødvin, hvor friskhed og kompleksitet er i perfekt balance. Dejlig rubinrød farve. I næsen diskrete noter af jordbær, hindbær og solbær samt lidt vanilje. Smagen er blød og delikat og med fløjlsbløde tanniner. Rund og krydret og lang eftersmag. Druerne er merlot (70%) og cabernet sauvignon (30%). 75 cl. 13 % vol. Château Meyre ligger i hjertet af Medoc lige ved siden af vinmarkerne, som grænser op til Margaux. Château Meyre har lavet vin i tre århundreder, og blev anset som et velrenommeret slot i Medoc allerede i 1876. Slottet blev klassificeret Cru Bourgeois i 1932. Ejendommen består totalt af 19 hektar. 13 hektar foran slottet har kalk, ler og sand. 4 hektar (Haut-Médoc) befinder sig nærmere Gironde, og her er jorden mestendels grus. Endelig har man 2 hektar, der ligger i Margaux. Man går meget op i bæredygtighed og miljøvenligt landbrug. Château Meyre har været økologisk siden 2008, og certificeret siden 2011. 2020 tildelt status of Cru Bourgeois Superieur.
Se mere
Et kraftigt tanninskelet, milde krydderurter og fine trøffelnoter underbygger på imponerende vis den diskrete, næsten filigrane frugt. En rødvin i den absolutte top. 14 % vol. 75 cl.
Se mere
En af de få vine, der passer til det kinesiske og ostindiske køkken, fordi den sur-søde smag fint går i spænd med krydrede eksotiske retter. En helt utrolig aromatisk vin med noter af tropiske frugter, hyldeblomst, rosenblade, æble, sort peber osv. Biodynamisk. Vegansk. Også velegnet til ost og desserter. Serveringstemperatur 8-12 grader. 75 cl. 13,5 % vol. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Dessertvin. Senthøstede druer giver den største sødme. Med gode noter af honning er denne vin således yderst velegnet til diverse desserter eller til et ostebord med et godt udvalg af faste oste. 75 cl. 13 % vol. Biodynamisk. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Original gin, fremstillet i Frankrig, destilleret med økologiske enebær, intet andet. 70 cl. 37,5 % vol.
Se mere
Domænets absolutte topvin med noter af mokka, tørrede frugter og peber. En blid indgang, saftig, elegant og aromatisk. En næsten saltet yndefuld mineralitet, silkebløde tannniner og med en lang, lang finale. Gran Partita er også en berømt serenade af Mozart. En rigtig gemmevin. Lagret 2 år i barriques og derefter 3 år i flaske. Nummererede flasker. Biodynamisk. 14,5 % vol. 75 cl.
Se mere
Orangevin på Gewurztraminer-druen. Aromaerne fra denne yderst aromatiske druesort kan i vid udstrækning genfindes i denne orangevin. Her er både tropiske frugter som mango og litchi, rose, æble og sort peber. Vinen er tør, velstruktureret og med lette tanniner. Kan nydes som aperitif med en chorizo, til krydrede retter eller med modne faste oste. Biodynamisk. Vegansk. 14 % vol. 75 cl Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Klassisk bordeaux fremstillet på druerne merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc. 12,5 % vol. 37,5 cl.
Se mere
Naturvin helt uden sulfitter, og al arbejde er udført under hensyn til månens cyklus. Vinen er ikke filtreret, og i det hele taget så naturlig som mulig. Slottet ligger i Corbieres-området. Druen er cinsault. En fremragende vin med en sjælden mineralitet. Grafit, blæk og en sart frugt ledsages af kraftige, og på samme tid, bløde tanniner. Biodynamisk. 75 cl. 13,5 % vol.
Se mere
Lækker og yderst prisbillig citron-likør i økologisk udgave. Fremstillet i Frankrig efter original italiensk opskrift 70 cl. 25 % vol.
Se mere
Yderst koncentreret og harmonisk med stor elegance. Her er både skovbær, tobak, lakridsrod og meget lang eftersmag. Lav høstudbytte 25 hl/ha, 15 måneder i store egetræstønder. Meget stor årgang, kan gemmes ”evigt”. Denne helt igennem storartede vin anbefales til kraftige og krydrede retter med vildt eller okse. Druerne er grenache, syrah og mourvedre. Biodynamisk. 75 cl. 14,5% vol.
Se mere
En meget lækker rødvin af høj kvalitet og en sand fornøjelse at drikke. I næsen dominerer brombær, solbær og hindbær. Smagen er en diskret og delikat blanding af de røde bær og Rhone-dalens krydderurter. Tør og udtryksfuld, fyrig og elegant, masser af røde frugter i smagen. En helt eminent vin til lettere retter, f.eks. grill, salater, pasta el.lign., eller bare til terrassen. Grenache, syrah, cinsault og mourvedre er druerne. Decanter 90 p. Millesime Bio Gold. Biodynamisk. 75 cl. 13% vol. Om: Domaine des Carabiniers, Rhone Familien Leperchois driver en mindre vingård på 50 ha i det sydlige Rhone ikke så langt fra Avignon. Markerne ligger først og fremmest omkring gården (Cotes du Rhone og Lirac), men der er også mindre parceller i Tavel og Chateauneuf-du-Pape. Økologien blev tidligt en naturlig produktionsform for hele familien (år 2000), og siden 2011 har gården været dyrket efter de biodynamiske principper. Faderen er stadig familiens overhoved, men det er sønnen Fabien, der står for den daglige drift i mark og vinkælder, mens datteren Magali står for salget af vinene, både i Frankrig og til eksport. Målet er at skabe terroirprægede vine af høj kvalitet, hvor planeternes stilling og markernes helt lokale særpræg samt naturgær udnyttes til at fremtrylle formidable vine med både frugt og fylde. Modtager jævnligt anerkendelser og priser for deres vine. Og som Christian Leperchois (gårdens ejer)siger, "Jeg ønsker at lave gode vine MED naturen, ikke IMOD den!"
Se mere
Varm og fyrig, hindbær og garrigue-krydderurter. Lakrids, lidt trøffel og tobak. Lang eftersmag med mange lag. Druerne er grenache, syrah og mourvedre. En vin med stort lagringspotentiale og velegnet til lammekølle og andre krydrede retter. Decanter 91 p. Parker 92 p. Sølv Millesime Bio. Biodynamisk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Kraftig og krydret rosé fra verdens første og mest berømte appellation for rosévine. Her er noter of såvel jordbær som krydderurter, og vinen benævnes ofte som ”gastronomisk”, således at den anbefales til så forskellige retter som krydrede eller grillede retter, alt godt fra havet, samt frugt- eller chokoladedesserter. Det lille område omkring byen Tavel var allerede under Ludvig XIV kendt som et perfekt område for rosévine, og allerede 1937 fik Tavel sin godkendelse. Vinen kan for resten gemmes. Biodynamisk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
En dejlig frugtig rødvin med 100 % syrah.Venlig og behagelig vin, mørk i farven, brombær og solbær i smagen. Biodynamisk. 75 cl. 12,5 % vol.
Se mere
Flot rød farve. Frisk rosé med liflig smag af røde frugter, som friske jordbær eller hindbær, også lidt blodappelsin. Meget lav alkoholprocent. Velegnet som aperitif på terrassen eller som ledsager til hvidt kød, middelhavsretter eller forskellige desserter. Ikke tilsat sulfitter. Druen er grenache, og der er kun anvendt naturlig gæring. Bronze Millesime Bio. Biodynamisk. 75 cl. 10,5 % vol.
Se mere
Slottets basisvin er en harmonisk rødvin med smag af solbær, blommer og modne tanniner. Eftersmagen er lang, krydret og aromatisk. Druerne er merlot (55%) og cabernet sauvignon (45%). 75 cl. 13 % vol. Château Meyre ligger i hjertet af Medoc lige ved siden af vinmarkerne, som grænser op til Margaux. Château Meyre har lavet vin i tre århundreder, og blev anset som et velrenommeret slot i Medoc allerede i 1876. Slottet blev klassificeret Cru Bourgeois i 1932. Ejendommen består totalt af 19 hektar. 13 hektar foran slottet har kalk, ler og sand. 4 hektar (Haut-Médoc) befinder sig nærmere Gironde, og her er jorden mestendels grus. Endelig har man 2 hektar, der ligger i Margaux. Man går meget op i bæredygtighed og miljøvenligt landbrug. Château Meyre har været økologisk siden 2008, og certificeret siden 2011. 2020 tildelt status of Cru Bourgeois Superieur.
Se mere
Dessertvin fra egnen omkring Perpignan, hvor man allerede i oldtiden var berømt for de søde vine. Ægte "Muscat a Petits Grains" med naturlig sødme (vin doux naturel). 16% vol 75 cl.
Se mere
Muscat-druen får i Alsace en forførende sødlig duft og smag. Velegnet til aperitifs, receptioner, velkomstdrik osv., samt oste og desserter -og ikke mindste friske asparges. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 11,5 %. Familien Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, hvilket ofte bevirker, at hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner, der frembringer yderst behagelige vine med så meget karakter, at vinentusiaster sjældent lades indifferente ved mødet med vinene fra Simonis.
Se mere
Den velkendte drik fra Frankrig med tydelig smag af lakrids. Fremstillet efter en gammel opskrift med smagsgivere som anis, bynke m.fl. andre urter. Meget flot og utraditionel gaveflaske, hvor label går hele vejen rundt. 45 % vol. 70 cl. Distillerie Artez er en lille entusiastisk vingård og destilleri i hjertet af Bas Armagnac. Vinen er 100% af egen avl, og den destilleres og lagres enkeltvis efter sort for at fremme og vise de enkelte druesorters særlige egenskaber i slutproduktet armagnac. Den energiske vinbonde Jean-Philippe Brunello fremstiller desuden pastis og absinth ud fra gamle opskrifter, som han selv har fundet i gamle bøger fra biblioteket. Råvarerne hertil, som anis og malurt samt diverse urter, kommer ligeledes fra gårdens have, mark, eng og skov.
Se mere
Denne ”lille Chablis” kan såmænd ofte være et udmærket valg fremfor de ”større” chablis’er. Klar, ligeud ad landevejen og ukompliceret på et højt niveau. 75 cl. 12 % vol. Om domænet: Philippe Goulley er en af øko-pionererne i Chablis. Hans vinmarker blev økologiske så tidligt som i 1991. Chardonnay er absolut hoved-druen i Chablis. Vingårdens chardonnay-druer er af en helt overbevisende høj kvalitet, ikke mindst når man betænker, at Goulley er i stand til at frembringe rene klassevine uden anvendelse af eg eller andre hjælpemidler, som ellers benyttes for at forbedre druernes naturlige karakter. De lækre ristede aromaer, som er så forførende, er fremtrædende i alle Goulleys vine.
Se mere
Fra de gamle grenache-stokke kommer aromaer fra modne bær, kakao og mokka, og fra omkring ti andre forskellige druesorter leveres andre subtile aromaer til denne fantastiske vin med et stort gemmepotetiale. Kan drikkes nu, men også god til lagring i vinkælderen. Biodynamisk. 75 cl. 14,5 % vol.
Se mere
Et traditionelt produkt for Cognac-området. Cognac blandes med frisk gylden druesaft (næsten i forholdet 1:1) og lagres derefter på egetræsfade i 3 år. Smager af cognac, chokolade og orange med god længde og fuld af elegance. Tildelt flere guld- og sølvmedaljer. 17 % vol. 75 cl. Gylden
Se mere
Et traditionelt produkt for Cognac-området. Cognac blandes med frisk rød druesaft (næsten i forholdet 1:1) og lagres derefter på egetræsfade i 3 år. Smager af cognac, chokolade og orange med god længde og fuld af elegance. Tildelt flere guld- og sølvmedaljer. 17 % vol. 75 cl.
Se mere
En fyldig og overdådig vin til dessert eller som aperitif. Denne helt utrolige drik har lagret 8 år (!) i de store pineau-egetræsfade. Ren druesaft - tilsat cognac - lagret - intet andet. 75 cl. 17 % vol.
Se mere
En fyldig og kraftig hvidvin med frugtagtig bouquet og lang eftersmag. Der anes en let røget aroma og en duft af skovbund. Anbefales til fisk og fjerkræ,men er også velegnet til de mange forskellige røgvarer af fisk og kød. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13,5 % vol. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Rødvin med delikat kirsebæragtig frugtsmag. Serveres ved 12 C. Velegnet til stegte/grillede kødretter og milde oste.;75 cl. 13,5 % vol. Biodynamisk. Vegansk. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Enkeltmarks pinot noir fra en lille parcel med ældre vinstokke. Vinen er meget frugtig og giver mindelser om fuldmodne røde frugter. Den har en flot struktur og en god lang eftersmag. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13 % vol.
Se mere
Med noter af lakrids, humus og måske især trøffel. Aromaer af overmodne blåbær og med bløde tanniner. Lang finish. Domænet ejer her ca. 1 hektar, hvorfra der produceres blot 3.831 flasker. 13 % vol. 75 cl.
Se mere
Den franske specialitet - en aperitif på basis af druesaft og eau de vie af vin. Forfriskende, må gerne serveres afkølet. Fremstillet på Chateau des Croisille i Luzech ved Cahors. 75 cl. 17 % vol.
Se mere
Riesling er den perfekte mad-vin. Renser munden og er uovertruffen til fisk og lyst kød. En ”gastronomisk vin”. Tør,frugtig og fuld af mineralitet. 13,5 % vol. 75 cl. Biodynamisk. Vegansk, Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Et par små parceller lidt ovenfor landsbyen kaldes Katzenstegel (Clos des Chats på fransk). For at komme frem dertil, skal man gå ad små skovstier. Her modner druerne mere langsomt, hvilket giver en speciel friskhed i smagen med delikate og sprøde noter af friske frugter, slåenbær og en smule lemon, samt en rigtig lang og kompleks eftersmag. Velegnet til Alt godt fra havet, sushi og hvidt kød. Biodynamisk. Vegansk. 75 cl. 13,5 % vol. Familien Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, hvilket ofte bevirker, at hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner, der frembringer yderst behagelige vine med så meget karakter, at vinentusiaster sjældent lades indifferente ved mødet med vinene fra Simonis.
Se mere
Aromatisk og eksotisk med noter af mandarin og ananas. Kompleks og delikat med tydelig mineralitet og lang eftersmag. Perfekt til skaldyr, fjerkræ samt ost, især ged. Biodynamisk. Familien har en lille parcel på dette grand cru-bjerg af granit. 14 % vol. 75 cl. Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Ubesværet frisk og frugtig rødvin med masser af charme og fyldig frugt. På den ene side noter af grøn peber og brændenælder, på den anden side masser af sød frugt med hyldebær og surkirsebær. Meget lettilgængelige tanniner. 100 % Cabernet Franc. Håndplukkede druer. Let filtreret. Biodynamisk. 75 cl. 12,5 % vol. Familien Amirault har i mere end 180 år dyrket vinmarkerne her i St. Nicolas de Bourgueil. Der er 34 ha, og de nuværende ejere har siden 2012 drevet gården økologisk, og nu biodynamisk. Til ejendommen hører desuden nogle parceller i nabo-områderne Anjou og Touraine. Vinkælderen er noget helt specielt. Den er bygget ind i klippen via et gammelt stenbrud, og her er altid hele året rundt 13 gr. C.
Se mere
En skøn sancerre med saftig frugt af moden passionsfrugt og ribs-blade, glasklar og sprød, fuld af mineralitet og typiske noter af flint. En sand åbenbaring for sauvignon-elskere. Der er så meget liv i vinen, at den også næste dag viser sig fra sin bedste side. Biodynamisk. Parker 91 points. 14 % vol. 75 cl. Om domænet: Vincent Gaudry dyrker bare 11 biodynamiske hektar i hjertet af Sancerre. Vincent arbejder konsekvent efter Rudolf Steiners principper med tildeling af opbyggende præparater, naturlig forgæring osv. Jordbunden er kalkrig med mange flintesten.
Se mere
En kompleks sauvignon blanc med skøn lang eftersmag. Dens friske og mineralske karakter gør den velegnet til alt godt fra havet. 12,5 % vol. 75 cl. Om domænet: Denne vingård i Loire-dalen i det nordlige Frankrig daterer sig helt tilbage til 1683.Den ejes i dag af 13. generation af den samme slægt. Allerede i 1964 gik ejeren som en af de allerførste i Frankrig over til økologi. Der hører 17 ha vinmarker til vingården, og udover sauvignon blanc dyrkes også pinot noir. Målet var fra starten at forbedre jordens frugtbarhed på den lange bane og med tanke på fremtidige generationer, samt at undgå de mange forskellige former for forurening så meget som muligt. Vinene er således dyrket på marker, der nu i næsten 60 år ikke er blevet tilført hverken kunstige gødninger, insekticider, pesticider eller fungicider. Familien Dauny fremstiller sunde, naturlige og velbalancerede vine.
Se mere
En ypperlig og intensiv næse, aromaer af enebær og sort peber, lang syrebetonet eftersmag. Domænet ejer her knap 2 hektar, hvorfra der dette år fremstilles 10.243 flasker. 13% vol. 75 cl.
Se mere
Aperol, Spritz, kært barn har mange navne. Fremstillet i Frankrig efter original italiensk opskrift 70 cl.15 % vol.
Se mere
Orangevin på Pinot Gris-druen. Orangevin fremstilles ved, at druerne gærer sammen med vinen i længere tid, således at såvel nogle af farvestofferne som flere af smagsstofferne kommer med over i den færdige vin. Vinen kommer på den måde til at minde lidt om en rødvin. Tangerine er aromatisk med noter af røde frugter som ribs, jordbær og kirsebær. Den er behageligt tør, med bløde tanniner og en god lang eftersmag. 89/100 i Revue du Vin de France. Biodynamisk. Vegansk. 13 % vol. 75 cl. Lidt om Domaine Etienne Simonis, Alsace Katia og Etienne Simonis driver en lille biodynamisk og økologisk vingård på bare 7 ha i Ammerschwihr – en lille landsby ved foden af Vogeserne ca.10 km fra Colmar. Etienne har en sand passion for vin, og mange af hans vine har en unik stil. Han er en sand kunstner inden for vinfremstilling. Indenfor biodynamisk jordbrug er terroir-begrebet, og dermed arbejdet med at forfine den enkelte druesorts karakteristika, sammen med markens jordbund, mikroklima osv. noget helt grundlæggende. På gården har Etienne nu praktiseret biodynamik i mere end 20 år for at kreere vine fulde af stilsikker renhed og karakter.
Se mere
Charmerende sauvignon blanc fra Loire med noter af blodappelsin, mango og stikkelsbær. Tydelig mineralitet med aromaer af eksotiske frugter og æblesaft. En vin med mange lag og alligevel lige ud ad landevejen. Håndplukkede druer. Naturgær. Let filtreret. 75 cl. 12,5 % vol. Om domænet: Familien Amirault har i mere end 180 år dyrket vinmarkerne her i St. Nicolas de Bourgueil. Der er 34 ha, og de nuværende ejere har siden 2012 drevet gården økologisk, og nu biodynamisk. Til ejendommen hører desuden nogle parceller i nabo-områderne Anjou og Touraine. Vinkælderen er noget helt specielt. Den er bygget ind i klippen via et gammelt stenbrud, og her er altid hele året rundt 13 gr. C.
Se mere