Danmark
Her på siden finder du et udvalg af økologiske lokale specialiteter fra Danmark. Gå på opdagelse i de spændende projekter fra lokale producenter der hver især har eksperimenteret og i særdeleshed lykkes i økologisk produktion af dansk vin, spiritus og saft.

”Birkevinen er en vin til mad, men anvendes oftest om sommeren som velkomstdrink. Vinen er en dejlig frisk drik, især velegnet til at nyde en varm sommeraften. Birkevinen er lavet af 100 % økologisk birkesaft fra egne træer. Birkesaften bliver tappet af træerne i marts måned. Vinen er filtreret for at undgå bundfald. Birkevinen kan med tiden danne et meget svagt bundfald. Birkevinen er lagret på egefade i ca. 10 mdr., det har givet vinen et svagt lyserødt skær. Kokken Claus Meyer har foreslået at bruge den som velkomstdrink med lidt danskvand, is og hindbær. Jordbær kan også bruges”. Bjarne Thougaard, vinavler. 50 cl. 14 % vol.
Se mere
”Vinens farve er kraftigt mørkerød, og den dufter af modne druer. Den har ikke været på egefade, men er lagret på tanke med en speciel blanding af ege-stykker. Vinen får på denne måde en meget fin balance af eg. 2018 var et optimalt år til vin i Danmark med druer af meget høj og perfekt kvalitet. Sommeren var meget varm med masser af sol og høje temperaturer. Denne vin kan absolut nydes nu. Jeg regner med at den vinder lidt ved at ligge i nogle år. Den vil godt kunne gemmes i mange år. Druerne er Rondo, Regent og Leon Mallet. Vinen har et lavt indhold af sulfitter. Analysen viser 34 mg/l. Grænseværdien i EU er 70 mg/l. Jeg er stolt af denne vin.” Bjarne Thougaard, vinavler. 75 cl. 12 % vol.
Se mere
Cerise er en yderst delikat økologisk likør med en karakteristisk smag af kirsebær, der leder tankerne hen på solmodne friske kirsebær plukket direkte fra træet. Ved brug af en speciel aromagær bringes den friske kirsebærsaft til gæring i temperaturstyrede tanke. Den nøje udvalgte gærtype er med til at give likøren en karakteristiske fylde og vinøsitet. Når gæringen er afsluttet, tilsættes ren alkohol af god kvalitet. Efter klaring tilsættes ren kirsebærsaft og sukkerlage samt et koncentreret udtræk af kirsebærstenens aromastoffer. Dette udtræk tilsættes for at koncentrere den autentiske smag af kirsebær i likøren. Servér Cerise til desserter, til kraftige oste, som ledsager til kaffen, eller nyd den blot som den er. 50 cl. 25 % vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter
Se mere
En behagelig bitter efter en gammel opskrift, bl.a. med smag af lakrids.70 cl. 35% vol
Se mere
En rund og fyldig dansk gin med elegante krydrede noter båret af blå kornblomst og noterne fra friske citroner. Cornflower Dry Gin er destilleret med lige dele kærlighed og omhu og med 12 udvalgte økologiske botanicals. Den har en enorm afrundet fylde og er med afbalancerede og afrundede noter. Den er simpelthen i en liga for sig selv, og er allerede at finde på flere af de fineste restauranter i Danmark. 40,4 % vol. 50 cl. Mandala Organic importerer økologiske krydderier fra hele verden til Danmark. På et tidspunkt fik gin-elskeren Kim Dahl fra Mandala ideen til at anvende nogle af disse krydderier i en særlig dansk produceret gin med økologiske krydderier fra Kims eget firma. Således opstod samarbejdet mellem Kim og Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.
Se mere
Dansk gin fremstillet specielt til rock-orkesteret Electric Guitars. Orkestret starter altid med en gin tonic, og har nu sammen med Kim fra Mandala fået deres helt egen gin efter orkestrets helt egne ønsker. Ingredienslisten er opbygget som en tourplan, og hver ingrediens er nøje udvalgt af Mandala Organic, tilsmagt af bandet selv. Intet er tilfældigt, f.eks. er alkoholprocenten det samme tal, som den frekvens, som man indspiller guitar ved, når man er i studiet. Alle etiketter er signeret i hånden, med bandets autografer. Dette gør hver eneste flaske unik, og ikke mindst personlig. Logoet er selvfølgelig bandets eget, som de også bruger på deres plader, plakater etc. 44,1 % vol. 50 cl. Mandala Organic importerer økologiske krydderier fra hele verden til Danmark. På et tidspunkt fik gin-elskeren Kim Dahl fra Mandala ideen til at anvende nogle af disse krydderier i en særlig dansk produceret gin med økologiske krydderier fra Kims eget firma. Således opstod samarbejdet mellem Kim og Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.
Se mere
En blanding af vin og udtræk af hyldeblomst giver denne dejlige drik, der med fordel kan nydes afkølet eller i drinks. 70 cl. 14,5% vol.
Se mere
Lækker vin med sødme og tydelig smag af jordbær. Gæret på økologiske jordbær og økologisk rørsukker. Farven i jordbær er lysfølsom og kan blive brunlig. Nydes afkølet, eller i drinks. 75 cl. 17,5 % vol.
Se mere
En klassisk næse af enebær, citrus og koriander. En lille sødme på tungen med lime og citrusblomster, og med eftersmag af frisk græs. Dansk gin fremstillet på 16 forskellige økologiske botanicals, bl.a. vacuum destillerede økologiske appelsiner, hvilket tilfører en usædvanlig frisk smag og duft. Kildedal Gin er høj kvalitet til prisen. Hånddestilleret på Aabjerggaard i mikrosmå batches på max 56 liter. Sølv ved IWSC. 42 % vol. 50 cl. om CphOriGin: 2 venner – en madgourmet og en kemisk ingeniør – gik sammen i 2018 for at skabe premium gin, økologisk og uden kompromisser. Et lille effektivt destilleri, en legeplads for nysgerrighed og eksperimenteren, hvor der arbejdes med pipetter og andet udstyr for at udvikle unikke smage.
Se mere
Økologisk mørk rom lagret sammen med danske økologiske kirsebær. 50 cl. 23 % vol.
Se mere
På Store Volsgård lidt syd for Herning laver Niels og hans medhjælpere Søbogaards Kirsebærvin. Vinen bliver lavet på økologiske surkirsebær, dyrket på Sjælland af en af de få danske avlere af økologiske surkirsebær. En ægte dansk kirsebærvin. 75 cl. 20% vol.
Se mere
En hånddestilleret, dansk produceret gin af højeste kvalitet. Alle ingredienser er økologiske. En af dem er spæde forårslindeblade, indsamlet i egen økologisk skov. Lindetræet og dets hjerteformede blade er forbundet med Freja, kærlighedens og frugtbarhedens gudinde, og den kærlighed tror vi på at du kan smage i hver dråbe af denne gin. I samarbejde med ginkunstnerne i CphOriGin har vi udviklet denne velsmagende gin med noter af citrus, røde bær, rosmarin og en anelse lakrids. 42% vol. 50 cl. Produceret af CphOriGin for ØKOVIN ApS Om CphOriGin, Danmark 2 venner – en madgourmet og en kemisk ingeniør – gik sammen i 2018 for at skabe premium gin, økologisk og uden kompromisser. Et lille effektivt destilleri, en legeplads for nysgerrighed og eksperimenteren, hvor der arbejdes med pipetter og andet udstyr for at udvikle unikke smage.
Se mere
Produktet er Norliqs første økologiske likør lavet på rabarber og jordbær, som jo er indbegrebet af dansk sommer med en frisk og let syrlig smag af rabarber og jordbærrets sødme. Smagsoplevelsen er til sidst bundet sammen af en lækker vanilje finish. Rhubarb’en kan serveres som kølig aperitif, som mixer i en cocktail med en blid gin eller en anden hvid spiritus, samt som topping på den gode vanil- jeis eller dessert. 50 cl. 18% vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter.
Se mere
”På de Caribiske øer Trinidad & Tobago finder man den pikante chili, Trinidad Moruga Scorpion og andre spændende chilisorter. Trinidad Moruga Scorpion blev med sine hæsblæsende 2,009,231 scoville i år 2012 kåret som verdens stærkeste chili. Scorpion-navnet henviser til chiliens spids, der efter sigende skulle stikke som brodden fra en skorpion. Vi har bragt den og andre sorter hjem til vores mildere klima på Bornholm, hvor de får lov at varme denne chilisnaps. ” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Overalt i landet på skrænter og i klitter, hvor andre bærgivende buske oftest må give op, kan vi sent på året høste det syrlige bær, Havtorn. Vi har valgt at kombinere det med agurk og dild, og til trods for at sidstnævnte oprindeligt stammer fra Centralasien, forbindes det i dag især med de nord- og østeuropæiske køkkener. Kombinationen er vores bud på en snaps til Ny Nordisk madlavning.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Figentræet har kultiveret Mellemøstens tørre og solrige klima så langt tilbage, som nogen kan huske. Figenbladet er ofte brugt i klassisk malerkunst for at skjule nøgenhed, og figenen i sig selv har spillet en stor rolle i oldtidens myter og historier. Vores figensnaps har derimod ikke noget at skjule. Det er en fremstormende og modig smagsvariant, der viderefører frugtens fyldige og fugtige karakter.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Europas hindbær, Asiens ingefær og Mellemøstens granatæble. Udover at disse frugter og rødder i deres oprindelige form byder på en lang række helbredsfordele, forenes de runde nuancer og skarpe noter desuden i en yderst frisk og velafrundet smagsoplevelse. Og smagen, ja, den passer da også til lige så mange situationer, som der er lande i den store verden.” 50 cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Aztekerne og Mayaerne blandede det i deres kakaodrik for mange hundrede år siden i Mellemamerika. I dag blander vi vanilje i snaps på Bornholm. Vi har fået fingrene i nogle dejlige hele vaniljestænger, som vi flækker på langs og sænker ned i en skøn snaps. Efter nænsom filtrering, giver det en dejligt kompleks men drikkevenlig snaps.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi i Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resulterer det i en snaps, der både napper i ganen og giver en behagelig eftersmag.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Her i landet har vi længe gnasket på den sorte masse, der skabes fra en rod, som hovedsageligt trækkes ud af jorden ved Middelhavet, Mellemøsten og Asien. Det skal selvfølgelig også i snapsen. Vores lakridssnaps har bid, og indeholder en yderst dyb lakridssmag, der fylder længe i munden.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Vores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne. Bornholmersnapse 1-8 i flasker a 5 cl. 40 % vol.
Se mere
”Hvert år udkommer Snaps Bornholm med en Limited Edition på 5000 flasker på vores fødselsdag den 14. oktober. I 2019 fortsætter vi traditionen med ‘Abrikos’. Vores abrikossnaps er gylden som efterårets blade og smager sødmefuldt med et strejf af syre. ‘Abrikos’ er en fremragende følgesvend til blandt andet hønsemaden, tapas og ost. Og som med alle vores snapse bliver vores ‘Abrikos’ kun bedre med årene.” 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Dette er anden aftapning af vores Spelt-Rye, lavet på byg, svedjerug og spelt, dyrket her på vores egne marker. Den har ikke ligget i 3 år, og er altså ikke en rigtig whisky. Tappet ved 50,0 % vol. Det er blevet til 1.078 flasker i alt. 50 cl. 50 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
Whiskyen er skabt af et mix af nogle af vores bedste fade single malt whisky fra 2017. Der er bourbon fade og sherry fade. Og en smule bøgerøg. Og til sidst har den fået en helt unik finish på fade, der før har lagret Limfjordsporter på Thisted Bryghus. Vi er rigtigt glade for resultatet - der følger en linje fra den første "Stovt" fra 2019, men samtidig er noget nyt og helt sin egen. Den er en hyldest til danskernes og thyboernes yndlings-stout, Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus - og det er blevet en virkelig god whisky med lækker mundfylde og lang dyb eftersmag! Kun tappet 1825 flasker. 50 cl. 51 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
Saften fra de hvide druer (Bjanca) er presset fra de hele klaser. Efter gæringen tilsættes sukker og champagnegær, hvorefter vinen tappes på flaske og kapsles. Gæringen fortsætter i flaskerne, og herved skabes de liflige bobler. Flaskerne opbevares nu lunt, til der er 7 atmosfære i flasken ved en temperatur på 20 grader. Derefter lagres vinen køligt. Efter et års tid sættes flaskerne i stativer med halsen nedad. De drejes en kvart omgang to gange dagligt i tre-fire uger, indtil alt bundfald er havnet på kapslens bund. Flaskehalsen fryses ned til ca. -40 grader. Herefter kan flasken rejses op, kapslen tages af, og proppen skydes ud sammen med bundfaldet. Til sidst proppes flaskerne på ny. Dette kaldes champagnemetoden. en halvtør/let sødlig boblevin. 75 cl. 11.5 % vol.
Se mere
Saften fra de røde druer (Rondo) er presset fra de hele klaser. Efter gæringen tilsættes sukker og champagnegær, hvorefter vinen tappes på flaske og kapsles. Gæringen fortsætter i flaskerne, og herved skabes de liflige bobler. Flaskerne opbevares nu lunt, til der er 7 atmosfære i flasken ved en temperatur på 20 grader. Derefter lagres vinen køligt. Efter et års tid sættes flaskerne i stativer med halsen nedad. De drejes en kvart omgang to gange dagligt i tre-fire uger, indtil alt bundfald er havnet på kapslens bund. Flaskehalsen fryses ned til ca. -40 grader. Herefter kan flasken rejses op, kapslen tages af, og proppen skydes ud sammen med bundfaldet. Til sidst proppes flaskerne på ny. Dette kaldes champagnemetoden. en halvtør/let sødlig boblevin. 75 cl. 11 % vol.
Se mere