Danmark
Her på siden finder du et udvalg af økologiske lokale specialiteter fra Danmark. Gå på opdagelse i de spændende projekter fra lokale producenter der hver især har eksperimenteret og i særdeleshed lykkes i økologisk produktion af dansk vin, spiritus og saft.

Guldmedalje hos WSA Workd Spirtis Awards: "Denne Single malt whisky har ligget udelukkende på træfade af hvideg, hvoraf de fleste tidligere har været brugt til bourbon i USA. Den er et stærkt eksempel, på hvad et godt fad kan gøre for et godt destillat. Whiskyen er frugtig, let og sød. Den dufter som posen med grønne æbler, der væltede hen ad køkkenbordet. Og som vaniljekransene, din mormor bad dig gemme til jul, men som var væk inden 2. søndag i advent." Batch 117 er en af de første batches fra Nyborg Destilleri. Nummerede flasker. 75 cl. 46,8 % vol.
Se mere
”Birkevinen er en vin til mad, men anvendes oftest om sommeren som velkomstdrink. Vinen er en dejlig frisk drik, især velegnet til at nyde en varm sommeraften. Birkevinen er lavet af 100 % økologisk birkesaft fra egne træer. Birkesaften bliver tappet af træerne i marts måned. Vinen er filtreret for at undgå bundfald. Birkevinen kan med tiden danne et meget svagt bundfald. Birkevinen er lagret på egefade i ca. 10 mdr., det har givet vinen et svagt lyserødt skær. Kokken Claus Meyer har foreslået at bruge den som velkomstdrink med lidt danskvand, is og hindbær. Jordbær kan også bruges”. Bjarne Thougaard, vinavler. 50 cl. 14 % vol.
Se mere
”Vinens farve er kraftigt mørkerød, og den dufter af modne druer. Den har ikke været på egefade, men er lagret på tanke med en speciel blanding af ege-stykker. Vinen får på denne måde en meget fin balance af eg. 2018 var et optimalt år til vin i Danmark med druer af meget høj og perfekt kvalitet. Sommeren var meget varm med masser af sol og høje temperaturer. Denne vin kan absolut nydes nu. Jeg regner med at den vinder lidt ved at ligge i nogle år. Den vil godt kunne gemmes i mange år. Druerne er Rondo, Regent og Leon Mallet. Vinen har et lavt indhold af sulfitter. Analysen viser 34 mg/l. Grænseværdien i EU er 70 mg/l. Jeg er stolt af denne vin.” Bjarne Thougaard, vinavler. 75 cl. 12 % vol.
Se mere
Cerise er en yderst delikat økologisk likør med en karakteristisk smag af kirsebær, der leder tankerne hen på solmodne friske kirsebær plukket direkte fra træet. Ved brug af en speciel aromagær bringes den friske kirsebærsaft til gæring i temperaturstyrede tanke. Den nøje udvalgte gærtype er med til at give likøren en karakteristiske fylde og vinøsitet. Når gæringen er afsluttet, tilsættes ren alkohol af god kvalitet. Efter klaring tilsættes ren kirsebærsaft og sukkerlage samt et koncentreret udtræk af kirsebærstenens aromastoffer. Dette udtræk tilsættes for at koncentrere den autentiske smag af kirsebær i likøren. Servér Cerise til desserter, til kraftige oste, som ledsager til kaffen, eller nyd den blot som den er. 20 cl. 25 % vol. Flasken leveres i gaveæske. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter
Se mere
Cerise er en yderst delikat økologisk likør med en karakteristisk smag af kirsebær, der leder tankerne hen på solmodne friske kirsebær plukket direkte fra træet. Ved brug af en speciel aromagær bringes den friske kirsebærsaft til gæring i temperaturstyrede tanke. Den nøje udvalgte gærtype er med til at give likøren en karakteristiske fylde og vinøsitet. Når gæringen er afsluttet, tilsættes ren alkohol af god kvalitet. Efter klaring tilsættes ren kirsebærsaft og sukkerlage samt et koncentreret udtræk af kirsebærstenens aromastoffer. Dette udtræk tilsættes for at koncentrere den autentiske smag af kirsebær i likøren. Servér Cerise til desserter, til kraftige oste, som ledsager til kaffen, eller nyd den blot som den er. 50 cl. 25 % vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter
Se mere
En behagelig bitter efter en gammel opskrift, bl.a. med smag af lakrids.70 cl. 35% vol
Se mere
En rund og fyldig dansk gin med elegante krydrede noter båret af blå kornblomst og noterne fra friske citroner. Cornflower Dry Gin er destilleret med lige dele kærlighed og omhu og med 12 udvalgte økologiske botanicals. Den har en enorm afrundet fylde og er med afbalancerede og afrundede noter. Den er simpelthen i en liga for sig selv, og er allerede at finde på flere af de fineste restauranter i Danmark. 40,4 % vol. 50 cl. Produceret i små batch med nummererede flasker. Mandala Organic importerer økologiske krydderier fra hele verden til Danmark. På et tidspunkt fik gin-elskeren Kim Dahl fra Mandala ideen til at anvende nogle af disse krydderier i en særlig dansk produceret gin med økologiske krydderier fra Kims eget firma. Således opstod samarbejdet mellem Kim og Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.
Se mere
Dansk gin fremstillet specielt til rock-orkesteret Electric Guitars. Orkestret starter altid med en gin tonic, og har nu sammen med Kim fra Mandala fået deres helt egen gin efter orkestrets helt egne ønsker. Ingredienslisten er opbygget som en tourplan, og hver ingrediens er nøje udvalgt af Mandala Organic, tilsmagt af bandet selv. Intet er tilfældigt, f.eks. er alkoholprocenten det samme tal, som den frekvens, som man indspiller guitar ved, når man er i studiet. Alle etiketter er signeret i hånden, med bandets autografer. Dette gør hver eneste flaske unik, og ikke mindst personlig. Logoet er selvfølgelig bandets eget, som de også bruger på deres plader, plakater etc. 44,1 % vol. 50 cl. Ordinær udgave uden guitarstreng og plekter.
Se mere
Lette bobler. Baseret på citrongræs, kaffir lime og 5 andre specialudvalgte urter, som gør produktet meget komplekst i smagen og giver stor spændvidde på smagspaletten. Denne variant er forfriskende, tør, med noter af citrus og bør nydes i et champagneglas. Serveres som aperitif eller til fisk og skaldyr. Vegan. Ikke tilsat sulfitter. 75 cl. 0,5 % vol. BORINO FIZZ: Den lette og elegante smagsoplevelse er båret frem af samspillet mellem urter, krydderier og blomster frem for frugt. Hver flaske med sin unikke sammensætning; Under den 21 dage lange fermenteringsproces udvikles de komplekse smagsnoter og naturlige lette bobler. Vi håber, du vil nyde den kold i et glas med stilk og få en signifikant anderledes smagsoplevelse, end du før har oplevet. BORINO Fizz skal ses som et alternativ til alkohol, men også et alternativ til mere frugttunge og sukkerfyldte drikkevarer, der præger det alkoholfrie marked i dag. Det, at have omtanke for den alkoholfrie oplevelse, er blevet en del af det gode værtskab. Derfor finder man også vores flasker på kortet hos flere af de bedste restauranter i både Danmark og Tyskland. BORINO Fizz har ingen kategori, den er helt sin egen og kan ikke sammenlignes med andre produkter på markedet. Smagen gør forskellen, det samme gør boblen. BORINO Fizz er fermenteret ligesom champagne, hvilket gør at boblen er holdbar og holder sig i op til 4 dage, hvis den bliver forseglet med en god champagnelukker. Fermenteringen skaber en alkoholprocent under 0,5% svarende til indholdet i en moden banan eller friskpresset appelsinjuice. Kunstbryggeriet Far og Søn : Vi har brygget øl gennem 14 år. Først i kunstnerisk regi og senere som "et rigtigt bryggeri" med tilhørende restaurant. Her oplevede vi en stigende efterspørgsel på alkoholfrie produkter, men fandt, at produkter som most og saft var for sukkerholdige, og at gæsterne blev mætte af drikkevarerne - ikke maden. Efter adskillige forsøg, knuste flasker og hovedbrud kom vi frem til en metode, der gjorde det muligt for os at skabe en ny let og elegant alkoholfri oplevelse. Metoden er en kombination af traditionsrige fermenteringsmetoder, som vi kender fra champagne, kombineret med moderne brygteknikker. Med den har vi skabt en ny drikkevare kategori.
Se mere
Lette bobler. Forfriskende og let med noter af pære og ingefær. Brygget på frisk thaibasilikum, ingefær og rød grape. Nyd den i et hvidvinsglas og server til salater, kammuslinger eller sushi. Vegan. Ikke tilsat sulfitter. 75 cl. 0,5 % vol. BORINO FIZZal : Den lette og elegante smagsoplevelse er båret frem af samspillet mellem urter, krydderier og blomster frem for frugt. Hver flaske med sin unikke sammensætning; Under den 21 dage lange fermenteringsproces udvikles de komplekse smagsnoter og naturlige lette bobler. Vi håber, du vil nyde den kold i et glas med stilk og få en signifikant anderledes smagsoplevelse, end du før har oplevet. BORINO Fizz skal ses som et alternativ til alkohol, men også et alternativ til mere frugttunge og sukkerfyldte drikkevarer, der præger det alkoholfrie marked i dag. Det, at have omtanke for den alkoholfrie oplevelse, er blevet en del af det gode værtskab. Derfor finder man også vores flasker på kortet hos flere af de bedste restauranter i både Danmark og Tyskland. BORINO Fizz har ingen kategori, den er helt sin egen og kan ikke sammenlignes med andre produkter på markedet. Smagen gør forskellen, det samme gør boblen. BORINO Fizz er fermenteret ligesom champagne, hvilket gør at boblen er holdbar og holder sig i op til 4 dage, hvis den bliver forseglet med en god champagnelukker. Fermenteringen skaber en alkoholprocent under 0,5% svarende til indholdet i en moden banan eller friskpresset appelsinjuice. Kunstbryggeriet Far og Søn : Vi har brygget øl gennem 14 år. Først i kunstnerisk regi og senere som "et rigtigt bryggeri" med tilhørende restaurant. Her oplevede vi en stigende efterspørgsel på alkoholfrie produkter, men fandt, at produkter som most og saft var for sukkerholdige, og at gæsterne blev mætte af drikkevarerne - ikke maden. Efter adskillige forsøg, knuste flasker og hovedbrud kom vi frem til en metode, der gjorde det muligt for os at skabe en ny let og elegant alkoholfri oplevelse. Metoden er en kombination af traditionsrige fermenteringsmetoder, som vi kender fra champagne, kombineret med moderne brygteknikker. Med den har vi skabt en ny drikkevare kategori.
Se mere
Lette bobler. Fyldig med nuancer af solmodne sensommerbær, der giver en kontrolleret sødme og ender i en tør note. Baseret på ren hibiscus, der giver den smukke røde farve. Nyd den i et stort rødvinsglas og bemærk, hvordan smagsnoterne udvikler sig. Serveres til fyldige hovedretter. Vegan. Ikke tilsat sulfitter. 75 cl. 0,5 % vol. BORINO FIZZ : Den lette og elegante smagsoplevelse er båret frem af samspillet mellem urter, krydderier og blomster frem for frugt. Hver flaske med sin unikke sammensætning; Under den 21 dage lange fermenteringsproces udvikles de komplekse smagsnoter og naturlige lette bobler. Vi håber, du vil nyde den kold i et glas med stilk og få en signifikant anderledes smagsoplevelse, end du før har oplevet. BORINO Fizz skal ses som et alternativ til alkohol, men også et alternativ til mere frugttunge og sukkerfyldte drikkevarer, der præger det alkoholfrie marked i dag. Det, at have omtanke for den alkoholfrie oplevelse, er blevet en del af det gode værtskab. Derfor finder man også vores flasker på kortet hos flere af de bedste restauranter i både Danmark og Tyskland. BORINO Fizz har ingen kategori, den er helt sin egen og kan ikke sammenlignes med andre produkter på markedet. Smagen gør forskellen, det samme gør boblen. BORINO Fizz er fermenteret ligesom champagne, hvilket gør at boblen er holdbar og holder sig i op til 4 dage, hvis den bliver forseglet med en god champagnelukker. Fermenteringen skaber en alkoholprocent under 0,5% svarende til indholdet i en moden banan eller friskpresset appelsinjuice. Kunstbryggeriet Far og Søn : Vi har brygget øl gennem 14 år. Først i kunstnerisk regi og senere som "et rigtigt bryggeri" med tilhørende restaurant. Her oplevede vi en stigende efterspørgsel på alkoholfrie produkter, men fandt, at produkter som most og saft var for sukkerholdige, og at gæsterne blev mætte af drikkevarerne - ikke maden. Efter adskillige forsøg, knuste flasker og hovedbrud kom vi frem til en metode, der gjorde det muligt for os at skabe en ny let og elegant alkoholfri oplevelse. Metoden er en kombination af traditionsrige fermenteringsmetoder, som vi kender fra champagne, kombineret med moderne brygteknikker. Med den har vi skabt en ny drikkevare kategori.
Se mere
En klassisk økologisk tonicvand lavet på naturligt kininudtræk og en lille smule humle. Kombineret med økologisk citronjuice giver det en simpel og lækker tonicvand, der er skarp og bitter, men samtidig forfriskende og frugtig.
Se mere
En klassisk næse af enebær, citrus og koriander. En lille sødme på tungen med lime og citrusblomster, og med eftersmag af frisk græs. Dansk gin fremstillet på 16 forskellige økologiske botanicals, bl.a. vacuum destillerede økologiske appelsiner, hvilket tilfører en usædvanlig frisk smag og duft. Kildedal Gin er høj kvalitet til prisen. Hånddestilleret på Aabjerggaard i mikrosmå batches på max 56 liter. Sølv ved IWSC. 42 % vol. 50 cl. om CphOriGin: 2 venner – en madgourmet og en kemisk ingeniør – gik sammen i 2018 for at skabe premium gin, økologisk og uden kompromisser. Et lille effektivt destilleri, en legeplads for nysgerrighed og eksperimenteren, hvor der arbejdes med pipetter og andet udstyr for at udvikle unikke smage.
Se mere
En hånddestilleret, dansk produceret gin af højeste kvalitet. Alle ingredienser er økologiske. En af dem er spæde forårslindeblade, indsamlet i egen økologiske skov hos Økovin i Vestjylland. Lindetræet og dets hjerteformede blade er forbundet med Freja, kærlighedens og frugtbarhedens gudinde, og den kærlighed tror vi på at du kan smage i hver dråbe af denne gin. I samarbejde med ginkunstnerne i CphOriGin har vi udviklet denne velsmagende gin med noter af citrus, røde bær, rosmarin og en anelse lakrids. Kun fremstillet i 399 eksemplarer. 42% vol. 50 cl.
Se mere
Restaurant Noma satte for alvor orangemyrer på Menukortet, da kokkene under de Olympiske Lege 2012 i London serverede en ret med levende myrer. Den gode og karakteristiske smag var allerede kendt af mange insektforskere, der ofte serverer levende myrer på ekskursioner. Orangemyrerne høstes enkeltvis i Mols Bjergemed et lille sugeapparat, så myretuerne ikke beskadiges. Inden vi forlader myretuen, fodrer vi myretuen med lidt økologisk foder som kompensation for de myrer, vi har indsamlet. Efter indsamlingen bringer vi myrerne til restaurant Himmel og Hav, hvor de nedkøles i en fryser, inden de tælles og hældes på flasker med en triple destilleret økologisk vodka med en mild og rund smag. Efter nogle ugers lagring har myrerne afgivet smagsstofferne. Den fine, rene aromatiske Orangemyre vodka er nu klar til at nydes som en aperitif, til en ostemad eller som en erstatning af snapsen til sildebordet. 20 cl. 40 % vol.
Se mere
Er fremstillet med baggrund i Det Nordiske Køkkenmanifest. Aronia-bærret er hjertet i denne gin. Det kølige danske klima giver nemlig en langsom vækst til bærret, og derved fremkommer en helt unik frisk og kompleks tone, som let kan genfindes i ginnens smag. Destilleringen foregår i ultrasmå batches under 100 liter. Ginnen udvindes ved kold destillering, hvilket er med til at bibeholde mere smag fra de botanicals der er tilsat. Smagsnoterne er altså fremtrædende i denne gin, hvilket gør den til et højkvalitets produkt. Meget flot flaske. 50 cl. 43 % vol.
Se mere
Summer Fruit ønsker at bringe dig I sommerhumør, selv på en kold vinterdag. Der er anvendt de fineste økologiske ingedienser, som rabarber, hindbær, bourbon vanille, mynte, enebær og flere andre. Ginnen udvindes ligesom den klassiske Origin CPH ved kold destillering, hvilket er med til at bibeholde mere smag fra de botanicals der er tilsat. Smagsnoterne er altså fremtrædende i denne gin, hvilket gør den til et højkvalitets produkt. Den fremstilles i ultrasmå batches under 100 liter. Denne gin er en limited edition (der findes kun 1.000 nummererede flasker). Meget flot flaske. 50 cl. 43 % vol.
Se mere
Produktet er Norliqs første økologiske likør lavet på rabarber og jordbær, som jo er indbegrebet af dansk sommer med en frisk og let syrlig smag af rabarber og jordbærrets sødme. Smagsoplevelsen er til sidst bundet sammen af en lækker vanilje finish. Rhubarb’en kan serveres som kølig aperitif, som mixer i en cocktail med en blid gin eller en anden hvid spiritus, samt som topping på den gode vanil- jeis eller dessert. 50 cl. 18% vol. Norliq er en lille likørproducent i Kirke Hyllinge, som både producerer økologiske og ikke-økologiske likører efter egne opskrifter.
Se mere
”På de Caribiske øer Trinidad & Tobago finder man den pikante chili, Trinidad Moruga Scorpion og andre spændende chilisorter. Trinidad Moruga Scorpion blev med sine hæsblæsende 2,009,231 scoville i år 2012 kåret som verdens stærkeste chili. Scorpion-navnet henviser til chiliens spids, der efter sigende skulle stikke som brodden fra en skorpion. Vi har bragt den og andre sorter hjem til vores mildere klima på Bornholm, hvor de får lov at varme denne chilisnaps. ” 50cl. 40 % vol. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Overalt i landet på skrænter og i klitter, hvor andre bærgivende buske oftest må give op, kan vi sent på året høste det syrlige bær, Havtorn. Vi har valgt at kombinere det med agurk og dild, og til trods for at sidstnævnte oprindeligt stammer fra Centralasien, forbindes det i dag især med de nord- og østeuropæiske køkkener. Kombinationen er vores bud på en snaps til Ny Nordisk madlavning.” 50cl. 40 % vol. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
“Figentræet har kultiveret Mellemøstens tørre og solrige klima så langt tilbage, som nogen kan huske. Figenbladet er ofte brugt i klassisk malerkunst for at skjule nøgenhed, og figenen i sig selv har spillet en stor rolle i oldtidens myter og historier. Vores figensnaps har derimod ikke noget at skjule. Det er en fremstormende og modig smagsvariant, der viderefører frugtens fyldige og fugtige karakter.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Aztekerne og Mayaerne blandede det i deres kakaodrik for mange hundrede år siden i Mellemamerika. I dag blander vi vanilje i snaps på Bornholm. Vi har fået fingrene i nogle dejlige hele vaniljestænger, som vi flækker på langs og sænker ned i en skøn snaps. Efter nænsom filtrering, giver det en dejligt kompleks men drikkevenlig snaps.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Citroner fik først en rigtig plads i det danske køkken for små 300 år siden, men blåbær har vi i Skandinavien haft fornøjelse af længe. Den vokser særligt godt på Bornholm og giver i denne snaps en god balance. Sammen med en spiralskåret citronskal resulterer det i en snaps, der både napper i ganen og giver en behagelig eftersmag.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Her i landet har vi længe gnasket på den sorte masse, der skabes fra en rod, som hovedsageligt trækkes ud af jorden ved Middelhavet, Mellemøsten og Asien. Det skal selvfølgelig også i snapsen. Vores lakridssnaps har bid, og indeholder en yderst dyb lakridssmag, der fylder længe i munden.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Vores traditionelle bornholmske honningsyp har fået et twist. Blandingen af snaps og honning har i århundreder været en fast bestanddel af bornholmsk kultur, og populær blandt både lokale og besøgende. Vi har tilsat en knivspids chili, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid.” 50cl. 40 % vol. Lækkert gaverør medfølger. Utraditionelle snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik i Nexø. I dag er der otte smagsvarianter i vores sortiment lavet på de bedste råvarer og med økologi i højsædet. Vores snaps smager fantastisk til frokostbordet, men vores tanke har fra starten været at udvikle smagsvarianter, der kan bruges i mange andre sammenhænge – kun fantasien sætter grænser. Prøv f.eks. vores variant No. 3 med figen, næste gang du serverer ost eller tapas. Dine gæster vil helt sikkert blive overrasket over, hvor godt snaps kan smage. Vi har gjort meget ud af alle detaljer omkring vores snaps, både hvad angår indhold og udseende – intet er overladt til tilfældighederne.
Se mere
”Hvert år udkommer Snaps Bornholm med en Limited Edition på 5000 flasker på vores fødselsdag den 14. oktober. I 2019 fortsætter vi traditionen med ‘Abrikos’. Vores abrikossnaps er gylden som efterårets blade og smager sødmefuldt med et strejf af syre. ‘Abrikos’ er en fremragende følgesvend til blandt andet hønsemaden, tapas og ost. Og som med alle vores snapse bliver vores ‘Abrikos’ kun bedre med årene.” 50 cl. 40 % vol.
Se mere
Dette er anden aftapning af vores Spelt-Rye, lavet på byg, svedjerug og spelt, dyrket her på vores egne marker. Den har ikke ligget i 3 år, og er altså ikke en rigtig whisky. Tappet ved 50,0 % vol. Det er blevet til 1.078 flasker i alt. 50 cl. 50 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
Whiskyen er skabt af et mix af nogle af vores bedste fade single malt whisky fra 2017. Der er bourbon fade og sherry fade. Og en smule bøgerøg. Og til sidst har den fået en helt unik finish på fade, der før har lagret Limfjordsporter på Thisted Bryghus. Vi er rigtigt glade for resultatet - der følger en linje fra den første "Stovt" fra 2019, men samtidig er noget nyt og helt sin egen. Den er en hyldest til danskernes og thyboernes yndlings-stout, Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus - og det er blevet en virkelig god whisky med lækker mundfylde og lang dyb eftersmag! Kun tappet 1825 flasker. 50 cl. 51 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap. Bedst i Test 96/100 (Whisky og Rom Magasinet, feb. 2021). Destilleriet ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste naboer. Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted med en historie, der går tilbage til 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup samtidig et moderne økologisk landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl. Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning til og karakter af vores nærområde Thy. I dag er det 8. generation af familien, der ejer og driver Gyrup og Thy Whisky. Vi bruger både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og med enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade ad gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere
"Fjordboen” er vores sherry fadlagrede whisky uden røg. De tidligere aftapninger har bl.a. vundet sølv ved San Francisco World Spirits Competition og bronze ved World Whisky Awards. Det er fjerde gang vi tapper en ‘Fjordbo’. Denne gang med er de 3-4 år gamle sherryfade kombineret med en bourbon barrel til at give en fantastisk blød og aromatisk whisky med en god fedme, en maltet karakter og noter af sherry, tørrede frugter, ristede nødder, nougat, karamel og vanilje – og en god lang eftersmag. Det er blevet til 1.982 flasker i alt. 50 cl. 49,5 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere
Kornmod er en whisky lavet af den glemte danske bygsort ’Imperial’, som vi har vækket til live efter mere end 100 års dvale i den Nordiske Genbank. Whiskyen har lagret på tønder, som tidligere har holdt vores egen spelt-rye whisky, samt et par friske amerikanske bourbon fade. Imperial byggen giver whiskyen en helt unik smagsfylde og karakter med friske ’grønne’ noter og citrus, som spiller smukt sammen med en varm krydret sødme fra spelt-rye fadene, og vanilje og lidt frisk eg fra bourbon-fadene. Resultatet er en blød, krydret og sødmefuld whisky, som dufter af friskplukkede æbler, vanilje og sommer. Tidligere aftapninger af Kornmod har bl.a. fået 96 points i Murrays Whisky Bible 2022, samt i ”100 World Whiskies you have to try before you die” Det er blevet til 929 flasker i alt. 50 cl. 47,3 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere
Maltmod er karakteriseret ved en fyldig og dragende aroma af karamel, som stammer fra eksperimenter i vores malteri med mørke ’karamelmalte’, som ellers stort set aldrig finder vej til traditionel whiskyproduktion. Det intense ’kara’ new make har lagret på først 12 små bourbon octaves (50 liter), dernæst større bourbon fade og er i sidste ende mixet med to oloroso fade, som derefter har fået tid til at samle tid på tønderne. Resultatet er whisky med stor vaniljesødme og intens brændt karamel med underliggende frugtnoter. I næsen ligger noter af læder og cedertræ med er svagt aftryk af tobak. Smagen starter med sød vanilje toffee, nougat og lidt syltet frugt og ender i brændt karamel med et strejf af nelliker og eg. En sødmefuld og ukonventionel single malt med kompleks smag og aroma. Der er tappet i alt 1634 stk. Ikke kold-filtreret 50 cl. 53,4 % vol. Leveres i flot rund gaveæske af 2 lags brun pap.
Se mere